Çikolata topları, nasıl yapılır?
Malzemeler:
350 gram petibör bisküvi (2 küçük paket)
125 gram tereyağı
90 gram sütlü çikolata
1/2 su bardağı kavrulmuş file badem
4 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı süt
3 tatlı kaşığı kakao
Servisi için:
1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
Günün her anı evinizde, elinizin altında olsun isteyeceğiniz çikolata topları var sırada. Enerjiniz düştüğünde, kendinizi mutsuz hissetmeye başladığınızda hatta karnınız hafiften acıkır gibi olduğunda yardımınıza koşmaya hazırlar. Üstelik kolayca yapılıyor.
Nasıl Yapılır?
Tereyağını bir sos tenceresine alın ve üzerinde oluşan köpükleri kenara ayırarak kısık ateşte pişirin. Ardından ocağın altını kapatıp çikolatayı ufak parçalar halinde içine ekleyin. Toz şekerini de bu aşamada ilave edin. Çikolata ve toz şeker taneleri tamamen eriyene kadar iyice karıştırın ve hazırladığınız bu karışımı bir süre soğumaya bırakın.
Bu sırada ayrı bir kabın içine bisküvileri kırın. İçine süt, kakao ve kavrulmuş file badem ekleyerek karıştırın.Hazırladığınız çikolatalı, tereyağlı karışımı da bisküvili karışımın içine azar azar ilave edin. Hazırladığınız bu karışım ele yapışmayacak bir kıvamda olmalı.
Son olarak, hazırladığınız hamuru tek lokmalık küçük parçalar halinde koparın ve top haline getirin. Rendelenmiş Hindistan cevizine batırdıktan sonra servis tabağına alın. İşte bu kadar!