Beyoğlu’ndaki camiler meyhane kıskacında
Mübarek Ramazan ayında maneviyâtın daha da arttığı Beyoğlu’ndaki tarihî camilerin çevresinden içki kokusu yükseliyor. Müeyyetzade, Bayezid-ı Cedid ve Kılıç Ali Paşa camilerinin hemen yanındaki sokaklarda içki satışının yapıldığı cafe ve barların açılması büyük tepki çekiyor.
İÇKİ SATIŞINA DUR DENİLMEZSE EYLEMLER SÜRECEK
Tophane Kılıç Ali Paşa Camii, Galata Müeyyetzade Camii ve Bayezid-i Cedid Camii'nin etrafını kuşatan içkili cafe ve barlara tepki amacıyla cami cemaatleri, vatandaşlar ve Galata Platformu günlerdir eylem yapıyor.
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN
Camilerin bulunduğu sokaklarda açılan barların kapatılmaması halinde tepki ve eylemlere ısrarlı bir şekilde devam edeceklerini bildiren Beyoğlu sakinleri, seslerini sosyal medyada da yükseltiyor.
"Kılıç Ali Paşa Camii ve Külliyesi'nin restorasyonu; etrafına barlar açılsın diye miydi?", "Camiler, hastaneler ve okullar… Bunların her biri saygıyı ve özeni hak ediyor. Bunların çevresinde alkol satışı yapılamaz", "Cami, hastane ve okul çevrelerinde uyuşturucu ve alkole hayır", "Vakıf medeniyetinden cami etrafında bar medeniyetine mi geçiyoruz?" şeklindeki binlerce mesajla haklı tepkilerini dile getiren vatandaşlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu skandala artık dur demesi gerektiği görüşünde birleşiyor.
Yeni Akit