Yemek pişirme araştırmasının sonuçları açıklandı
Türkiye'de yemek pişirme konusunda bilgili olduğunu ifade edenlerin oranı yüzde 40 oldu. Bu oranla Türkiye tüm ülkeler içinde 3'üncü sırada yer alırken, bir haftada yemek pişirmeye ayrılan vakitte ise 4,9 saat ile son sıralarda kaldı.
ERKEKLERİN YÜZDE 25'İ DENEYİMLİ
Söz konusu araştırmaya göre, dünya genelinde kadınlar yiyecekler ve yemek pişirme konusunda erkeklerden daha tecrübeli olduklarını ifade etti. Erkeklerin yüzde 25'i, kadınların yüzde 34'ü deneyimli olduklarını belirtti. Güney Afrikalı tüketicilerin yüzde 50'si, Hindistanlı tüketicilerin yüzde 48'i yemek pişirme konusunda tecrübeli olduklarını kaydetti. Global düzeyde listenin en altlarında ise İspanya, Fransa, Rusya ve Avustralya yer aldı. Söz konusu ülkelerde her 5 kişiden 1'i yiyecekler ve yemek pişirme konusunda deneyimli olduğuna inanıyor. Araştırmanın yapıldığı 22 ülke arasında kadınların ortalama yüzde 37'si ve erkeklerin yüzde 27'si yiyecek ve yemek pişirme konularına çok düşkün olduklarını belirtti. İtalyanlar ve Güney Afrikalılar yemek pişirmeye olan düşkünlük konusunda ilk sıralarda yer aldı. İtalya'da araştırmaya katılanların yüzde 43'ü yiyecek ve yemek pişirmeye çok düşkün olduğunu dile getirdi. İtalya'yı yüzde 42'yle Güney Afrika takip etti.
GÜNEY KORE EN ALTTA
Öte yandan, Polonya, İsveç, Belçika ve Rusya'da 5 kişiden 1'i yemek pişirmeye düşkün olduğunu belirtirken, Güney Kore yüzde 13'lük oranla listenin en altında yer aldı. GFK'nin söz konusu araştırmasına göre, dünya genelinde yemek pişirenler, haftada ortalama 6,5 saatlerini bu işi yapmaya harcıyorlar. Yemek pişirmeye ayrılan vakit kadınlarda 7 saate çıkarken, erkeklerde 5 saate düşüyor. Hindistan ve Ukrayna'da yemek pişirmek için haftada 13 saatten fazla vakit harcanıyor. Brezilya'da hafta da 5,2 saat, Türkiye'de 4,9 saat ve Güney Kore'de 3,7 saat yemek pişirmeye ayrılıyor.
AA