1000 kez İhlas suresi okumanın fazileti nedir? İhlas suresi Arapça okunuşu Türkçe anlamı nasıl?
Arefe günü okunacak dualardan birisi olan İhlas suresi okunuşu nasıl? İhlas suresi Türkçe anlamı ve okunuşu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İhlas suresi Arapça okunuşu da araştırılıyor. Arefe günü 1000 kez İhlas suresi okumanın fazileti nedir? Arefe günü istiğfar, salavat, kelime-i tevhit okuyarak hususi hatimler yapmakta faziletli ibadetlerdendir. İhlas suresini okumak Peygamber Efendimiz'e (S.a.v.) göre Kuranı Kerim'in 3'te 1'ini okumak gibidir. İhlas suresinin faziletiyle ilgili çok sayıda hadis vardır, kıymeti çok yüksektir. Bu nedenle genellikle dualardan sonra, namazlardan önce ve sonra, kabir ziyaretlerinde, sohbetlerden önce okunmaktadır.
İhlas suresi Arapça okunuşu nasıl? İhlas suresi Türkçe anlamı hakkında araştırmalar sürüyor. 1000 kez İhlas suresi okumanın fazileti mübarek Kurban Bayramı öncesi arefe gününde sorgulanıyor. Peki, İhlas suresi okunuşu anlamı nasıl? Arefe günü içerisinde İhlas suresinin sürekli okunması gerektiği vurgulanmaktadır. Arefe günü dua ve dileklerin kabulü için okunacak dualar arasında istiğfar, salavat ve İhlas suresinin okunması gerekmektedir. Arefe, Kurban Bayramı'ndan bir önceki gün, hicrî takvime göre Zilhicce ayının 9. günüdür. Başka güne arefe denmez. Ülkemizde Ramazan Bayramı'nın bir önceki gününe de arefe denmiştir.
İHLAS SURESİ OKUNUŞU NASIL?
Bismillahirrahmânirrahîm.
1- Kul hüvellâhü ehad
2- Allâhüssamed
3- Lem yelid ve lem yûled
4- Ve lem yekün lehû küfüven ehad
ANLAMI
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
1- De ki; O Allah bir tektir.
2- Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir).
3- Doğurmadı ve doğurulmadı
4- O 'na bir denk de olmadı.
İHLAS SURESİ FAZİLETİ
İhlas suresini okumak Peygamber Efendimiz'e (S.a.v.) göre Kuranı Kerim'in 3'te 1'ini okumak gibidir. İhlas suresinin faziletiyle ilgili çok sayıda hadis vardır, kıymeti çok yüksektir. Bu nedenle genellikle dualardan sonra, namazlardan önce ve sonra, kabir ziyaretlerinde, sohbetlerden önce okunmaktadır.
Resulullah (S.a.v.); "Canımı gücü ve kuvvetiyle elinde tutan Allah'a yemin ederim ki, bu sûre Kur'an'ın üçte birine denktir." (Buhari)
Hz. Enes (ra) anlatıyor; Peygamber Efendimiz (S.a.v.) şöyle rivayet eder; "Kim Kul hüvallâhu ahad süresini günde iki yüz sefer okursa, üzerindeki kul borcu hariç, elli yıllık günah (amel defterinden) silinir." (Tirmizi)
İHLAS SURESİNİN FAZİLETLERİ NELERDİR?
İhlas suresinin faziletleri hadisi şerifler de şu şekilde belirtilmiştir;
On kez İhlas okuyan her Müslümana cennetten bir köşk hediye edilecektir.
Uyku sırasında kişinin 100 kere ihlas okuması onun cennete girmesine yardımcı olacak ve işini kolaylaştıracaktır.
Sabah namazı sonrasında 1 kez İhlas okumak cennet kapılarını açacak ve bir köşk verilmesini sağlıyor olacak.
Sabah namazından sonra ihlas suresini 12 kere okuyan kişi için Kur'an-ı Kerim okumak dört defa hatmetmiş gibi sevap yazılacaktır.
İhlas suresini hem sabah hem de akşam sürekli olarak okumak kişiyi sıkıntılardan kurtaracak ve belalara karşı koruma altına alacaktır.
Her akşam evine girerken İhlas suresi okuyan kişinin evine yoksulluk girmez, bolluk bereket oluşur.
Arefe günü İhlas suresinin okunması da yine hayırlı faziletlerden biridir. O gün tüm günahların affedileceği hadisler ile belirtilmiştir.
Cuma namazında İhlas suresini okumak kişiyi bir hafta boyunca kaza ve beladan korumak için yeterli olacaktır.
Her kim ki Müslüman gibi yaşarsa, haramdan elini eteğini çekerse, içki içmez ve cana mala rızka dokunmayıp kendi halinde yaşamaya devam ederse bu süreçte ihlas suresini tam 50 kere okuyan o kişinin 50 yıllık günahı siliniyor olacak.
Her kim yola çıkacağı esnada 11 defa ihlas suresi okursa Allah-ü Teala o kimseyi gideceği yere kazasız belasız gitmesini sağlar.
İHLAS SURESİ NEDEN İNDİRİLMİŞTİR?
İhlas suresinin iniş sebebi hakkında Ebu Aliye Şabi ve İkrime şöyle söylemiştir;
Aralarında Amr bin Feyt ve Zeyd bin Kaysın da bulunduğu Mekke müşriklerinden bir grup Peygamber efendimizin(sav) yanına gelerek "Ey Muhammed(sav) bize rabbinin sıfatlarından bahset.O altın, gümüş, demir veya bakırdan birsey mi? Zira bizim ilahlarımız bu gibi şeylerdendir." diye sorarlar. Rasulullah(sav) onlara "Benim Rabbim, hiçbir şeyden meydana gelmedi. O, her şeyin yaratıcısıdır." buyurdu. Bu hadise üzerine Allah-u Teala ihlas suresini indirdi.