Mor soğan ve sütü karıştırırsanız...
Soğan eski çağlardan beri gıda olarak kullanılan şifalı bir bitkidir. Soğanın halk hekimliğinde kullanılması binlerce yıllık tecrübeye dayanır. Soğanın birçok hastalıklara karşı kullanılması ihtiva ettiği bazı etkili maddelerden ileri gelmektedir.
Giriş Tarihi: 03.08.2017 14:25
Güncelleme Tarihi: 03.08.2017 15:01
Soğan eski çağlardan beri gıda olarak kullanılan şifalı bir bitkidir. Soğanın halk hekimliğinde kullanılması binlerce yıllık tecrübeye dayanır. Soğanın birçok hastalıklara karşı kullanılması ihtiva ettiği bazı etkili maddelerden ileri gelmektedir.
Mor Soğan ve Süt Karışımı Mucizesi
Mor soğan süt karışımı tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir. Şeker hastalığına karşı mor soğan yemek oldukça önemli ve etikilidir.
Vücuttaki kesikler ve yanık yaralarının üzerine mor soğan suyu sürmek, mikropları öldürmesi açısından önemli ve etkilidir. Safra kesesi salgısını arttırı özelliğe sahiptir ki bu da safra kesesinde taş oluşumunu büyük oranda önler. Ayak ve el tırnaklarınız çabuk kırılıyor ise tırnaklarınızı mor soğan suyu ile ovun.
Şifa Kaynağı Mor Soğan
Ayaklarda, ellerde, bacaklarda, karında ve göğüste şişmelere karşı soğan suyu içmek etkili bir yöntemdir. Günde 3 kez yemekten önce 1 yemek kaşığı soğan suyu için.
Burun kanamasını durdurmak için mor soğan kullanılır. Kanı durdurmak için mor soğanı ikiye kesin ve yarısını burnun ön kısmına bağlayın. Soğan yumrusunu oluşturan yaprakları haşlayıp çıbanın üzerine koyun. Çıbanı olgunlaştırmak için etkili bir yöntemdir. İdrar yollarınızda ağrı var ise mor soğan çok etkilidir. Mor soğanı kesin hafifçe ısıtın. Ağrıyan yerin üzerine koyun. Ağrının azaldığını göreceksiniz.