MUZ: Bir orta boy AHUDUDU: Bir kap Sağlıklı hücrelerin ölümüne karşı koyar, kalp sağlığına destek olur, obeziteye karşı etkilidir PORTAKAL: Bir büyük boy NAR: Bir kap nar tanesi GREYFURT: Bir büyük boy MANDALİNA: Bir küçük boy AVOKADO: Bir adet DOMATES: Bir orta boy PAZI YAPRAĞI: Bir kap ÇİĞ pazı yaprağı Magnezyum, potasyum, lif, kalsiyum, bol miktarda B vitamini, çinko ve selenyum barındırır. Fakat belki gözünüzden kaçmış olabilecek bir ayrıntıya dikkat. Pazı dolması yerken bu vitaminlerin canına okuyormuşuz. Çünkü pazının çiğ yenmesi öneriliyor. MANTAR: Bir kap çiğ mantar vücudun toksinlerden arınmasını doğal yollarla sağlayan riboflavin vitaminini barındırır. Ayrıca hayvansal hiçbir besin tüketmeyenlerin de vazgeçilmez D vitamini kaynağıdır. LAHANA: Bir kap çiğ lahana Ayrıca içindeki besin değeri kanser riskini azaltmada yardımcıdır. Kemikleri güçlendirir, doğal bir toksin arındırıcıdır. PATLICAN: Bir kap pişmiş BROKOLİ FİLİZLERİ: Yarım kap Fakat onlara bir destek fena olmazdı değil mi? Hastalıklarla hücre bazında savaşa yardımcı olur ve kansere karşı eşsiz bir koruma sağlar. REZENE: Bir soğan Bitkisel gıdaların eşsiz bir karışımıdır. Hayvanlar üzerinde yağılan deneyler iltihapları azalttığını ve kronik hastalıklara karşı etkili olduğunu ortaya koymuştur. TATLI PATATES: Bir orta boy pişmiş tatlı patates Görme yeteneğini geliştirir ve üreme sağlığını güçlendirir. Ayrıca B vitamini, yararlı lifler, potasyum açısından da zengindir. Metabolizmayı ve bağışıklığı destekleyen antioksidanları da taşır. SARIMSAK: Bir diş ŞEKER PANCARI: Bir kap pişmiş şeker pancarı ISPANAK: Bir kap çiğ ıspanak Yüksek miktarda A vitamini, demir, potasyum, kalsiyum, çinko ve selenyum ihtiva eder. Tiroid fonksiyonunu destekler ve antioksidandır. KARNIBAHAR: Bir kap doğranmış çiğ karnıbahar KARA LAHANA: Bir kap pişmiş kara lahana SOĞAN: Bir kap pişmiş soğan BAL KABAĞI: Bir kap pişmiş bal kabağı TUNA BALIĞI: 85 gram İçindeki Omega-3, bırakın denizden taz çıkan bir tunayı konservesi bile, bağışıklık sistemini güçlendirir, kalbi destekler, loğusa sendromu riskini azaltır. Bu arada tuan balıkları yüksek civa ihtiva da edebilir. SARDALYA BALIĞI: Bir konserve sardalya ANÇUVES (BALIK YUMURTASI): Bir konserveden alınacak 5 adet balık yumurtası 85 gram ançuves, 19 gram protein verir. Ayrıca B vitamini, kalsiyum, omega-3 asitleri açısından da zengindir. Bu arada müjde, civası çok düşüktür. SOMON BALIĞI: 85 gram pişmiş somon Bu nedenle özellikle kadınlar oldukça pahalı kremler kullanmak durumunda kalır. Aslında bu işi yiyerek çzeöbilirsiniz. Somon gibi gıdalarda bulunan Omega-3S, cildin nemini dengeler ve hatta cilt kanseri riskini de azaltır. KÜMES HAYVANI BUTU: Bir pişmiş but TAM BUĞDAY EKMEĞİ: Bir dilim KİNOA: Bir kap pişmiş kinoa İtihap sökücü özelliği vardır, kalp dostu mono doymamış yağ asitlerini sağlar. Ayrıca E vitamini, çinko, folik asit ve fosfor açısından da zengindir. YULAF EZMESİ: Dörtte bir kap yulaf ezmesi FİRAVUN BUĞDAYI: Bir kap pişmiş YEŞİL MERCİMEK: Bir kap pişmiş Çinko ve B vitamini deposudur. Kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar, kan şekerini düzenler. İçindeki demir sayesinde metabolizmayı desteklemede fayda sağlar. KAVILCA BUĞDAYI: Dörtte bir kap pişmiş CEVİZ: Yarım kap CHİA ÇEKİRDEĞİ: 28 gram KETEN TOHUMU: 1 yemek kaşığı Çalışmalar göstermiştir ki, kolesterolü düşürmede, kanserle savaşta, kemik erimesi riskini azaltmada etkilidir. YUMURTA: Bir büyük yumurta KEFİR: Bir bardak YOĞURT: 200 gram HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI: Bir yemek kaşığı ZEYTİN YAĞI: Bir yemek kaşığı KİMYON: Bir yemek kaşığı ZERDEÇAL: Bir yemek kaşığı TARÇIN: Bir yemek kaşığı KIRMIZI ÇAY: Bir poşet