Avustralya'da iki DEAŞ'lı terörist bomba yerleştirirken yakalandı

Giriş Tarihi:Son Güncelleme:
Avustralya'da iki DEAŞ'lı terörist bomba yerleştirirken yakalandı

Avustralya polisi, iki DEAŞ'lıi teröristi bir uçağa bomba yerleştirmek üzereyken yakaladı. Polis, aynı kişilerin, kalabalık bir meydana zehirli gaz sızdıracak bir düzenek de kurmaya çalıştığının belirlediğini açıkladı.

Avustralya federal polisinin ulusal güvenlikten sorumlu yöneticisi Michael Phelan, "Bomba düzeneğinde kullanılan patlayıcıların hava yoluyla Türkiye'den getirildiğini" söyledi.

Açıklamaya göre, Etihad havayollarının 15 Temmuz'daki bir uçuşunu hedef alan bombanın havalimanındaki güvenlik önlemlerini geçemediğini belirterek, "Avustralya topraklarında şu ana kadar görülen en karmaşık olaylardan biriydi" dedi.

Adlarını Halid Hayat ve Mahmud Hayat olarak açıklanan iki şüpheli, terör eylemi planlama şüphesiyle tutuklandı.

Havayolu şirketi Etihad'tan yapılan açıklamada da, soruşturmada polis ile yakın işbirliği içinde olunduğu duyuruldu.

DHA

Mobil uygulamalarımızı indirin