Yurdun iç ve batı kesimlerinde lodos fırtınası bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu akşam saatlerinden itibaren yurdun iç ve batı kesimlerinde lodos fırtınası beklendiğini bildirdi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, güney yönlerden etkili olacak lodosun, bu akşam saatlerinden sonra batı kesimlerden başlayarak yarın Ege kıyıları, Marmara'nın batısı ile Batı Akdeniz'in batısında fırtına ve kuvvetli fırtına (70-90 km/s), Marmara'nın güney kesimleri ile İç Ege'de kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-70 km/s), İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.
Lodosun perşembe günü ise Ege, Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/s) ve yer yer fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.
Açıklamada, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenme, "toz taşınımı" ve görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.
DİĞER YAŞAM HABERLERİ
-
Diyarbakır'da polise hain tuzak!
-
Değişken havaya dikkat!
-
Kola ve çikolata satışı yasaklandı!
-
Nevruz'u bahane ettiler, polise saldırdılar!
-
Bolu Dağı Tüneli'nde alevler!
-
İstanbul'da şüpheli araç alarmı!
-
O gelin adayı artık programda olmayacak
-
'Ara Güler gibi bir ustaya bu yapılamaz'
-
Dünyaca ünlü filme Türkler sponsor oldu
-
Açık süt mü, kapalı süt mü faydalı?