Maç Sonuçları

Ziraat Türkiye Kupası'da Fatsa Belediyespor 3. tura çıktı

Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda Yeni Orduspor ile Fatsa Belediyespor karşı karşıya geldi. Recep Yaşar ve Rıdvan Sönmez'in golleriyle 2-0 kazanan Fatsa Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. tura yükseldi.

Giriş: 10 Eylül 2019, Salı 15:08 Güncelleme: 10 Eylül 2019, Salı 17:07

Ziraat Türkiye Kupası 2. tur maçında Yeni Orduspor ile Fatsa Belediyespor karşı karşıya geldi. Fatsa Belediyespor her iki yarıda da attığı birer golle Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. tura yükseldi.

FATSA BELEDİYESPOR'UN İLK GOLÜ | VİDEO

Karşılaşmayı hakem Şahin Berker yönetti. Berker'in yardımcılıklarını Volkan Kaan Topal ve Giray Kara yaparken, dördüncü hakem de Teksen Eker'di.

Yeni Orduspor ile Fatsa Belediyespor maça kontrollü başladı. Mücadeledeki ilk gol 40. dakikada geldi. Ceza sahası içinde topla buluşan Şefik rakibini geçerek çizgiye indi. Altı pas üzerine ortasını yapan Şefik, Recep Yaşar'a kolay bir gol attırdı.

Fatsa Belediyespor ikinci yarıda bileti kaptı. Penaltı kazanan Fatsa Belediyespor'da topun başıan Rıdvan Sönmez geçti. 62. dakikada Rıdvan Sönmez'in golüyle skor 2-0 oldu.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve Fatsa Belediyespor 2-0'lık galibiyetle Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. tura yükseldi.

FATSA BELEDİYESPOR'UN 2. GOLÜ | VİDEO

SON 16'DA VAR DEVREYE GİRİYOR

Süper Lig'de geçtiğimiz sezon uygulamaya konulan VAR uygulaması, kupada da kullanılıyor. TFF'nin sezon öncesi yayınladığı kupa statüsünde bu yıl da VAR yardımına başvurulacağı açıklandı. Buna göre Ziraat Türkiye Kupası'nda Son 16 turu, çeyrek final, yarı final ve finalde VAR protokolüne uygun olarak Video Yardımcı Hakem Sistemi kullanılacaktır.

HER TURU PARA

Kupada hasılat dağıtımı yıllardır aynı şekilde gerçekleşiyor. Buna göre tek maç usulüne göre oynanan karşılaşmalarda gider ve hisseler kesildikten sonra kalan net hasılatın yüzde 60'ı tur atlayan takım alıyor. Kaybeden takım da yüzde 40'ı cebine koyuyor. Finali kazanan da hasılatın yüzde 60'ını kasasına götürüyor.