Maç Sonuçları

Türkiye’nin Kupası bildiğiniz gibi

Ziraat Türkiye Kupası’nda 2018-19 sezonu da birbirinden çekişmeli maçlarla start aldı, 1 tur tamamlandı. 21 takım bir üst tura adını yazdırdı. Artık dev organizasyonda 2. tur için geri sayım başladı.

Giriş: 12 Eylül 2018, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 12 Eylül 2018, Çarşamba 13:32

Türkiye'nin kupasında ilk tur maçları tamamlandı, 21 takım bir üst tura adını yazdırdı. Turkuvaz Medya'nın yayın haklarını elinde bulundurduğu Ziraat Türkiye Kupası'nda Bölgesel Amatör Lig takımlarının mücadele ettiği 1. tur maçları büyük çekişmeye sahne oldu. İki günde tamamlanan karşılaşmaların ardından 21 takım, bir üst tura adını yazdırdı. Dev organizasyonda 2. tur müsabakaları için geri sayıma geçilirken, bu sezonki statü gereği 4. tur da dahil tek maçlı elemanisyon sistemi uygulanmaya devam edecek. 5. tur ile çift maçlı eleme usulüne göre oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turu, çeyrek final ve yarı final karşılaşmaları bu sistemle geçilecek. 16 Mayıs 2019'da oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinin yeri ise Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından önümüzdeki dönemde açıklanacak.

74 TAKIM SAHNEDE
Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. tur maçlarının oynanacağı 11-13 Eylül tarihleri arasında 74 takım elemeleri geçmek için sahaya çıkacak. 1. turdan gelen 21 takıma, 3. Lig ekiplerinin 53'ü eklenecek. Tek maçlı eleme sistemine göre bu takımların 37'si bir üst tura adını yazdıracak. 3. turda ise 59 yeni takım kupa serüvenine başlayacak.

YENİ AMASYASPOR ŞANS TANIMADI: 3-1
Kupanın ilk turunda Kırıkkale Büyük Anadoluspor'u konuk eden Yeni Amasyaspor, rakibine şans tanımadı. Ev sahibi, 43. dakikada Sani, 85'te Hakan Doğan, 90'da da Aslan Gök ile rakibini yıktı.

KİLİS BELEDİYESPOR UZATMADA GÜLDÜ: 3-2
Günün maçlarından biri Kilis'te oynandı. Normal süresi 2-2 biten maçı uzatmalarda Kilis Belediye kazandı. Diyarbakır Yolspor'a 3 golü de atan Ali Yıldırım, takımının zaferinde başrolü oynadı.

G.OSMANPAŞA'DAN SÜPER ZAFER: 1-0
Ziraat Türkiye Kupası'nda günün çekişmeli maçlarından biri Gaziosmanpaşa-Edirne arasındaydı. İki takım da sayısız fırsatlara girerken, 66'da Ömer Faruk Kalfa, G.Osmanpaşa'yı zafere taşıdı.