Maç Sonuçları

Fenerbahçe, Medipol Başakşehir karşısında istediğini aldı

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk mücadelesinde Medipol Başakşehir'e konuk olan Fenerbahçe 2-0 geriye düşmesine rağmen Ozan Tufan ve Robin van Persie'nin golleriyle rakibiyle 2-2 berabere kaldı ve final bileti için avantajı kaptı.

Giriş: 26 Nisan 2017, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 26 Nisan 2017, Çarşamba 23:20

BAŞAKŞEHİR'DE ERKEN GOL!
ATV'den şifresiz yayınlanan karşılaşmanın 8. dakikasında Cengiz Ünder muhteşem bir golle Başakşehir'i Fenerbahçe karşısında öne geçirdi. Adebayor'un şutunda kaleci Volkan Demirel başarılı bir kurtarış yaptı. Seken topu Şener Özbayraklı uzaklaştıramayınca topu önünde bulan Cengiz, kals bir plase vuruşla topu Volkan Demirel'in uzanamayacağı köşeye bıraktı.

CENGİZ BİR KEZ DAHA SAHNEDE
Maça fırtına gibi başlayan Medipol Başakşehir, bu golden 3 dakika sonra yine Cengiz Ünder'in ayağından bulduğu golle farkı 2'ye çıkarttı. Edin Visca sağ kanatta İsmail'den kurtardığı topta yerden ortasını yaptı. Şener'in yatarak müdahalesine rağmen araya giren Cengiz Ünder skoru 2-0'a getiren golü attı.

OZAN TUFAN CEVAP VERDİ
Zorlu maçta Başakşehir'in art arda golleriyle demoralize olan Fenerbahçe, 13. dakikada Ozan Tufan'ın golüyle farkı 1'e indirdi. Süper Lig'deki Başakşehir maçında sarı-lacivertlilere 3 puanı getiren golü atan Ozan, Başakşehir kalecisi Faruk Çakır'ın uzaklaştıramadığı topu önünde buldu ve düzgün bir vuruşla farkı 1'e indirdi.

ÇİZGİDEN CAIÇARA ÇIKARDI
Fenerbahçe, Van Persie ile beraberlik golüne yaklaştı ancak Başakşehir'in Brezilyalı sağ beki Júnior Caiçara topu çizgi üzerinden çıkardı. Başakşehir'de Volkan Babacan ve Ufuk Ceylan'ın cezaları nedeniyle kaleyi koruyan 3. kaleci Faruk Çakır'ın hatalı çıktığı pozisyonda Van Persie kafayı vurdu fakat Caiçara çizgi üzerinden gole izin vermedi.

Medipol Başakşehir: 1 - Fenerbahçe: 0 (Golü izlemek için tıklayınız)

Medipol Başakşehir: 2 - Fenerbahçe: 0 (Golü izlemek için tıklayınız)

Medipol Başakşehir: 2 - Fenerbahçe: 1 (Golü izlemek için tıklayınız)

Medipol Başakşehir: 2 - Fenerbahçe: 2 (Golü izlemek için tıklayınız)

DİREKLER SALLANDI
Başakşehir, 39. dakikada farkı 2'ye çıkarma şansını Epureanu ile değerlendiremedi. Moldovalı savunmacının kafa vuruşunda kaleci Volkan Demirel'in müdahale ettiği top direğe çarptı. Maçın ilk yarısı 2-2 beraberlikle sona erdi.

KUPA GOLCÜSÜ SAHNEDE!
Fenerbahçe, 61. dakikada Robin Van Persie'nin golüyle skora denge getirdi. Şener Özbayraklı'nın ortasında kafa vuruşunu yapan Hollandalı golcü skoru 2-2 yaptı. Hollandalı golcü Türkiye Kupası'ndaki gol sayısını ise 5'e çıkardı

ABDULLAH AVCI ÇILDIRDI!
Medipol Başakşehir cephesi Fenerbahçe'nin golünden önce en direkt vuruşun yerinden kullanılmadığı gerekçesiyle hakem Mete Kalkavan'a itiraz etti. Emre Belözoğlu'nun orta sahada Ozan Tufan'ı yere düşürdüğü pozisyonda Ozan Tufan kendi yarı sahasında yerde kaldı. Sarı-lacivertliler hızlı şekilde oyunu diğer yarı sahadan başlattı. İlerleyen pozisyonda Fenerbahçe golü bulunca Başakşehir'in hocası Abdullah Avcı sahanın içine kadar girerek hakem Mete Kalkavan'a itirazlarda bulundu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Medipol Başakşehir - Fenerbahçe maçı 2-2 berabere sona erdi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final karşılaşmasını tribünden takip etti. Son dönemde 3. Lig maçlarını dahi izlemeye giden Terim, zorlu karşılaşmada bol bol not tuttu. Öte yandan Rizespor maçında yaşanan olaylar nedeniyle PFDK tarafından 1 maç ceza verilen ve bu mücadelede forma giyemeyen kaleci Volkan Babacan da karşılaşmayı locadan izledi.