Maç Sonuçları

Kupada çeyrek final heyecanı başlıyor! Beşiktaş-Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Vodafone Arena'da Beşiktaş ile Fenerbahçe yarın karşı karşıya gelecek.

Giriş: 04 Şubat 2017, Cumartesi 00:00 Güncelleme: 04 Şubat 2017, Cumartesi 11:10
Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16'ya kalan takımlar çeyrek final için kozlarını paylaşıyor.

Bugün oynanacak dört karşılaşma, atv ve a Spor'da naklen ekrana geliyor. Atv'de saat 16.15'te Gençlerbirliği-Kayserispor ve 20.30'da Medipol Başakşehir- Galatasaray karşılaşmaları yayınlanacak. A Spor'da ise saat 14.00'te Tuzlaspor-Sivasspor ve 18.30'da Şanlıurfaspor-Çaykur Rizespor maçları ekrana gelecek.



DEV DERBİ YARIN

Vodafone Arena
'da saat 20.30'da başlayacak ve ATV'den naklen yayınlanacak dev maçı FIFA kokartlı hakem Ali Palabıyık yönetecek.

Kariyerinde ikinci derbisine çıkacak Palabıyık'ın yardımcılıklarını Mehmet Cem Satman ile Serkan Olguncan yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Yaşar Kemal Uğurlu olacak.

Tek maç eliminasyon sistemine göre oynanacak derbiyi kazanacak ekip çeyrek finale yükselecek. Normal sürede eşitlik bozulmazsa, 15'er dakikalık iki devre halinde uzatma bölümü oynanacak. Uzatmada da taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamazsa, çeyrek finalisti seri penaltı atışları belirleyecek.

Kupada, Kayserispor, Boluspor ve Darıca Gençlerbirliği'nin yer aldığı D Grubu'nu lider tamamlayan Beşiktaş; Amed Sportif Faaliyetler ve Menemen Belediyespor'un da bulunduğu C Grubu'nu Gençlerbirliği'nin ardından ikinci bitiren Fenerbahçe ile eşleşti.

İki takım, geçen sezonun son haftalarında hizmete giren Vodafone Arena'da ilk kez karşı karşıya gelecek. Konuk Fenerbahçe'nin taraftarı, derbilerde deplasman yasağının kalkmasının ardından 5 yılı aşkın süre sonra takımını rakip sahada destekleyecek.

SOW VE OZAN DÖNDÜ

Fenerbahçe'de Moussa Sow ve Ozan Tufan derbide oynayabilecek.

Senegal Milli Takımı'yla yer aldığı Afrika Uluslar Kupası'ndan dönen Sow ile sakatlığını atlatan Ozan Tufan, teknik direktör Dick Advocaat'ın şans vermesi durumunda derbide sahada olacak.

VOLKAN ŞEN VE SALİH UÇAN YOK

Fenerbahçe'nin derbi öncesi iki eksiği bulunuyor.

Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları nedeniyle Volkan Şen ile Salih Uçan, yarın forma giyemeyecek.

EMENİKE VE VAN DER WİEL AFFEDİLDİ

Fenerbahçe'de 1,5 ay kadro dışı bırakılan ve hafta içi affedilen Emmanuel Emenike ile Gregory van der Wiel, görev verilmesi durumunda Beşiktaş derbisinde oynayabilecek.

Teknik driektör Advocaat'ın kararıyla kadro dışı bırakılan ve ara transfer döneminde takımdan ayrılmayan iki isim, hafta içinde affedilerek takımla antrenmanlara başlamıştı.

FENERBAHÇE 4 YIL SONRA DOLMABAHÇE'DE

Fenerbahçe, yaklaşık 4 yıl sonra Dolmabahçe'de maça çıkacak.

Beşiktaş'ın eski stadına son olarak 3 Mart 2013'te giden sarı-lacivertliler, yeni stadyuma ilk kez ayak basacak. BJK İnönü Stadı'ndaki son derbiyi 3-2 kaybeden Fenerbahçe, 4 yıl sonra gideceği Dolmabahçe'de rakibine yeni stadında ilk yenilgiyi tattırmak için mücadele edecek.

FENERBAHÇE TARAFTARI UZUN SÜRE SONRA DEPLASMANDA

Fenerbahçe taraftarı 5 yılı aşkın süre sonra bir derbiyi deplasmanda seyredecek.

Derbilerde deplasman yasağı gelmeden önce sarı-lacivertli taraftarlar son olarak Beşiktaş'la 27 Ekim 2011'de oynanan maçta tribünde yer almıştı. Fenerbahçeli taraftarlar, bin 928 gün sonra yine bir Beşiktaş derbisiyle deplasman hasretini dindirecek.

Fenerbahçeli taraftarlar için Vodafone Arena'da, stadın kapasitesi oranında yaklaşık 2 bin bilet ayrıldı.