Kuru fasulyenin faydaları nelerdir?
Kuru fasulyenin faydaları nelerdir? sorusu cevabını buldu. Birçok açıdan vücudumuzda önemli etkilere neden olan kuru fasulye, kırmızı et tüketmeyen vejetaryenler için de çok kritik bir besin kaynağıdır. Peki kırmızı etin yerine de tüketilen kuru fasulyenin faydaları nelerdir?
Kuru fasulye sağlıklı beslenme diyetleri için de rahatlıkla tercih edilebilecek bir yiyecektir. Protein ve anorganik tuzlar açısından çok zengin olan kuru fasulye, kemik yapısının güçlenmesine de yardımcı olmaktadır. Kuru fasulye sinirleri de kuvvetlendirir
Gıda uzmanları üzerinde önemle durulması gereken konunun, kuru bakliyatın pişirilmesi olduğunu belirtiyor. Çünkü dikkatli pişirilmediğinde vitamin ve Mineral değerlerinde ciddi kayıplar meydana gelebilmektedir.
Kuru fasulyenin diğer bakliyatlarda olduğu gibi pişirmeden önce en az 8 Saat suda bekletilmesi ve pişirirken de köpüğünün alınması gereklidir. Baklagillerin Gaz yapmasını önlemek için ıslatmak gerekir. Çeşidine ve mevsimine göre değişen sürelerde yapılan ıslatmayla baklagillerdeki gaz yapıcı etken olagosakkaritler ıslatma suyuna geçer. Bir Gün suda bekletilip pişirilmelidir.
Kuru fasulye, nohut, barbunya gibi sindirimi zor olan karbonhidratları içeren kuru baklagiller, kan şekerinizin daha uzun süre dengede kalmasını sağlayarak gerginliğinizin tırmanmasını engellemeye yardımcı olur. Kuru Fasulyede bulunan Omega-3, bir diğer ismiyle 'alfa linolenik asit', vücudun enerji üretimine katkıda bulunur.
Bu nedenle Omega-3'ten zengin bir beslenme programı yorgunluğu giderip, kavrama gücünü ve hareket kabiliyetini artırarak kalp, şeker, tansiyon, romatizma, Migren Ağrıları ve cilt problemlerine iyi geliyor. Kuru fasulye, kabızlığı ve şişkinlik hissini giderir.
Vücuda güç ve enerji vererek, bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
Kalp krizini önler
Vücudun gelişimini ve onarımını destekler.
Kemikleri güçlendirir.
Romatizma ve siyatik şikâyetlerini azaltır.
Böbrek rahatsızlıklarında etkilidir.
Böbrekleri kuvvetlendirir.
Kalp ve damar tıkanıklığa karşı koruyucudur
Bağırsakları çalıştırır
Böbrek kumu ve taşlarını dökmeye yardımcı olur.
Sinirleri kuvvetlendirir ve kalp çarpıntısını giderir.
Kandaki şeker miktarını düşürerek şeker hastalığına karşı faydalı olur.
Kemik yapısını güçlendirir.
Karaciğer yetmezliği, böbrek taşları, kalp çarpıntı ve idrar tutukluğuna kadar birçok rahatsılığa iyi gelir.
İçerisindeki lif nedeniyle kötü kolesterolu düşürür.
Leptin hormonu salgılanmasıya tokluk hissi sağlar
Zihin ve beden yorgunluğunu giderir
Kandaki kötü kolesterolü düşürür
Hipertansiyona karşı koruyucudur.
Folik asit ve demir içeriğinden zengin olan Kuru Fasulye gebelik döneminde tüketilmelidir.
Kalp ve damar tıkanıklıklarını önler.
Gelişim çağındaki çocuklara faydalıdır.
Romatizma, siyatik ve böbrek rahatsızlıklarına karşı ilaç tedavisi etkisi yaratır. Protein ve anorganik tuzlar bakımından çok zengin olan kuru fasulye, kemik yapısının güçlenmesine de yardımcı oluyor
Haftada 2 kez kuru fasulye, nohut, Mercimek gibi kuru baklagilleri tüketmek ve bol Su içmek vücut direncini arttırmaya yardımcı olmaktadır.