ABD, Ladin'in cesedini denize gömdü
Giriş Tarihi: 02.05.2011 Güncelleme Tarihi: 02.05.2011
Amerikan AP haber ajansına göre, ABD'li bir yetkili, askeri operasyonla öldürülen Usame Bin Ladin'i "denize gömdük" dedi.
Amerikan AP haber ajansı, ABD'li bir yetkilinin, askeri operasyonla öldürülen "Usama Bin Ladin'i denize gömdüklerini" söylediğini bildirdi.Habere göre Amerikalı yetkili, "dünyanın en çok aranan teröristinin cenazesini kabul etmek isteyecek bir ülkenin bulunması zor olacaktı. Bu yüzden ABD onu denize gömmeye karar verdi" dedi.
Hassas ulusal güvenlik konularıyla ilgili adının açıklanmaması koşuluyla konuştuğu belirtilen yetkili, Bin Ladin'in nerede denize atıldığını söylemedi.
Habere ABD'li yetkili, Bin Ladin'in cenazesine İslama göre muamele edilmesine karar verildiğini, İslami kurallar gereğince cenazenin 24 saat içinde defninin gerektiğini öne sürdü.