Maç Sonuçları

Akhisarspor Türkiye Kupası finali için avantajı kaptı

Ümraniyespor ile Akhisarspor İstanbul'da Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında karşı karşıya geldi. Kısır geçen mücadelenin 86. dakikasında sahneye çıkan Akhisarspor'dan Manu, muhteşem asistini Bokila'ya yaptı ve skoru belirledi; 1-0!

Giriş: 03 Nisan 2019, Çarşamba 20:39 Güncelleme: 03 Nisan 2019, Çarşamba 22:49

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Ümraniyespor ile Akhisarspor karşı karşıya geldi. İki takım da bulduğu ender pozisyonları gole çeviremezken, 86. dakikada Akhisar'ın yakaladığı kontra atak maçın skorunu belirledi.

Ümraniyespor'un ilk 11'i: Metin, Alaaddin, Merthan, Tarık, Yasir, Muhammed, Serkan, Recep, Vasilogiannis, Emircan, Atabey

Akhisarspor'un 11'i: Lukac, Zeki, Cocalic, Caner, Kadir, Rotman, Bilal, Aykut, Güray, Manu, Regattin

KARŞILAŞMADA KAYDEDİLEN TEK GOLÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

AKHİSARSPOR KONTRADAN VURDU

Pozisyon açısından kısır başlayan mücadele, 90 dakika boyunca aynı tempoyla devam etti. İlk yarıdaki en net pozisyonu ev sahibi Ümraniyespor, 8. dakikada yakaladı.

Ümraniyespor atağında Alaaddin Okumuş ceza sahası içine sert bir orta yaptı. Penaltı noktasının gerisinden Emircan Altıntaş'ın yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

İlk yarının son dakikasında ise bu kez golü kaçıran Serkan Göksu oldu. Ceza sahası dışından yapılan sert vuruşta Akhisarspor'un kalecisi Lukac topu son anda kornere çeldi.

İkinci 45 dakikada da çok fazla gol pozisyonu yaşanmadı. Ümraniyespor 84. dakikada ceza sahası önünden serbest vuruş kazandı. Barajdan seken topa Ümraniyesporlu oyuncu çok sert vurdu kaleci güçlükle kornere çeldi.

8. dakikada kullanılan köşe vuruşunu Akhisar savunması kafa ile uzaklaştırdı. Orta sahanın gerisinde topu alan Manu, rakip ceza sahası içine kadar gitti. Manu, kontra atağa katılan Bokila'yı gördü, boş kaleye yuvarlamak kaldı. 1-0

Mücadelenin kalan dakikalarında gol olmadı ve Akhisarspor evine 1-0'lık avantajlı bir skorla döndü.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Ümraniyespor ile Akhisarspor arasındaki yarı final rövanş maçı Nisan'ın 24'ünde oynanacak.