Maç Sonuçları

Fenerbahçe, Beşiktaş'ı saf dışı bıraktı

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 1-0 yenerek kupanın dışına itti. Van Persie'nin 71. dakikadaki golüyle çeyrek final biletini cebine koyan Fenerbahçe, siyah-beyazlıların yeni stadı Vodafone Arena'daki 18 maçlık yenilmezlik serisini de sonlandırdı. Beşiktaş, Dusko Tosic'in 41. dakikada kırmızı kart görmesiyle karşılaşmayı 10 kişi tamamladı.

Giriş: 05 Şubat 2017, Pazar 00:00 Güncelleme: 06 Şubat 2017, Pazartesi 01:01

Beşiktaş: 0 - Fenerbahçe: 1 (Golü izlemek için tıklayınız)

Vodafone Arena'daki Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçı nedefleri kesti. Satranç müsabakalarını aratmayan akıl oyunlarının oynandığı karşılaşmada Dick Advocaat'ın Fenerbahçe'si, Şenol Güneşli yenilmez Beşiktaş'ı dize getirmeyi başardı ve kupada final yürüyüşünü sürdürdü.

ATV'den şifresiz yayınlanan maçtan Van Persie'nin tek golüyle 1-0 ayrılan sarı-lacivertliler adını çeyrek finale yazdırırken, Beşiktaş'ın Vodafone Arena'daki 18 maçlık namağlup ünvanını da söktü.

BEŞİKTAŞ 10 KİŞİ KALDI!
Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde ilk yarı golsüz tamamlandı.Gergin geçen mücadelenin 41. dakikasında Fenerbahçeli Van Persie ile Beşiktaşlı Tosic söz dalaşına girdi. Tosic'in hareketi sonrasında Van Persie yerde kaldı ve hakem Ali Palabıyık kırmızı kartını çıkardı.

Kırmızı kartın ardından bazı taraftarlar sahaya girmek istedi ancak güvenlik güçleri engel oldu. Bu arada ilk yarıyı bitiren düdüğün ardından iki takım oyuncuları arasında tünel girişinde gerginlik yaşandı.

VAN PERSIE AVLADI
Fenerbahçe karşılaşmanın 71. dakikasında Robin Van Persie'nin golüyle eşitliği bozdu. Ani gelişen Fenerbahçe atağında Jeremain Lens'in sağ çaprazdan yerden ortasına arka direğe hareketlenen Robin Van Persie ayağının içiyle boş kaleye ağlara gönderdi. Fenerbahçe bu golle sahadan sahadan 1-0 galip ayrıldı ve çeyrek finale adını yazdırdı.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Fenerbahçe'yi konuk eden Beşiktaş, yeni stadında ilk kez kaybetti. Geçtiğimiz sezon sonunda açılışını yaptığı Vodafone Arena'da bugüne kadar oynadığı 18 maçta yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş, bugüne kadar 12 lig maçı, 3 Ziraat Türkiye Kupası mücadelesi ve 3 de Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında rakiplerine kaybetmemişti.

KURA ÇEKİMİ 7 ŞUBAT'TA

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek ve yarı final müsabakalarının kura çekimi, 7 Şubat Salı günü yapılacak.

Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'daki idari merkezinde bulunan Orhan Saka Salonu'nda gerçekleştirilecek kura çekimi saat 13.00'te başlayacak.

Kura çekimine Fenerbahçe, Medipol Başakşehir, Atiker Konyaspor ve Kasımpaşa seri başı olarak katılacak. Bu takımlar, Çaykur Rizespor, Kayserispor, Akhisar Belediyespor ve Sivasspor ile eşleşecek.

Çeyrek ve yarı final maçları, çift maç eleme usulüne göre oynanacak.

- FENERBAHÇE 27 AY SONRA DEPLASMANDA DERBİ KAZANDI

Fenerbahçe, 27 ay sonra deplasmanda derbi kazanmayı başardı.

Dış sahada son derbi galibiyetini 2 Kasım 2014'te Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yine Beşiktaş karşısında alan Fenerbahçe, bu maça kadar son 3 derbiyi de galip bitirememişti. Galatasaray'a birer kez yenilip berabere kalan Fenerbahçe, Beşiktaş'a da bir defa kaybetmişti. Fenerbahçe, deplasmanda 27 ay sonra derbide Beşiktaş'ı yenerek kupada çeyrek finalist olmayı başardı.

- ADVOCAAT'IN "OFSAYT YOK" İTİRAZI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, bir pozisyonda ataklarının ofsaytla kesilmesine çok sinirlendi.

Maçın 80. dakikasında savunmadan atılan topla buluşan ve tehlikeli bir atak oluşturmak üzere olan Josef de Souza'nın pozisyonu ofsayt gerekçesiyle durduruldu. Pozisyonun ofsayt olmadığını savunan Advocaat başta olmak üzere sarı-lacivertli teknik heyet kulübeden fırlayarak yardımcı hakem Mehmet Cem Satman'ın bulunduğu bölgeye doğru koştu. Advocaat ve yardımcıları pozisyonda sert bir şekilde itiraz etti.

- SOW'UN RÖVEŞATASI DİREĞE TAKILDI

Fenerbahçe'nin Senegalli futbolcusu Moussa Sow, 49. dakikada golle burun buruna geldi.

Attığı röveşata golleriyle dikkati çeken Sow'un 49. dakikada yaptığı estetik vuruş direğe takıldı.

- OZAN TUFAN TARAFTARLARLA TARTIŞTI

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ozan Tufan ve idari menajeri Hasan Çetinkaya taraftarlar tartıştı.

Maçın son dakikalarında Ozan, kale arkasındaki taraftarlarla diyaloğa girdi. Ozan Tufan, sahaya yabancı madde atılması üzerine tribünlere elleriyle hareket yaptı.

- HASAN ÇETİNKAYA'NIN KAFASI KANADI

Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya'nın kafası tribünlerden gelen yabancı bir cisim yüzünden kanadı.

Maç sonu tribünlerden atılan yabancı cisimlerden biri Çetinkaya'nın başına isabet etti. Kafasının ön kısmı açılan Çetinkaya'nın ilk tedavisi kulüp doktoru tarafından soyunma odasında yapıldı.