Maç Sonuçları

Galatasaray, Dersimspor'u farklı geçti

Ziraat Türkiye Kupası 3.Tur maçında Türk Telekom Arena'da Dersimspor'u konuk eden Galatasaray sahadan 5-1 galip ayrıldı. Galatasaray'ın golleri Podolski (3), Yasin ve Hamit'den gelirken Dersimspor'un tek golünü Koray Kurt attı.

Giriş: 25 Ekim 2016, Salı 00:00 Güncelleme: 26 Ekim 2016, Çarşamba 10:11

23. dakikada Galatasaray, mücadelede öne geçti. Sol kanatta buluştuğu topla iki rakibinden sıyrılan Yasin Öztekin, ceza alanı yayı içindeki Podolski ile duvar pası yaptıktan sonra ceza sahası içine girdi. Yasin'in içeri çevirdiği topla altıpas önünde uygun durumda buluşan Alman futbolcu, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

35. dakikada ev sahibi ekip, farkı 2'ye çıkardı. Yasin Öztekin'in pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda buluşan Podolski, sol ayağıyla çok sert bir şut çıkardı. Meşin yuvarlak, kaleci Barış Başkan'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 2-0

40. dakikada sarı-kırmızılı ekip, mücadelede 3. golü buldu. Yasin Öztekin'in ceza sahası içi sol köşede ortaladığı topa hiçbir oyuncu dokunamazken, meşin yuvarlak uzak direk dibinden filelere gitti: 3-0

Müsabakanın ilk yarısı, Galatasaray'ın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

60. dakikada sarı-kırmızılı ekip, müsabakada 4 farklı üstünlük kurdu. Galatasaray'da sağ kanattan kullanılan kornerde Dersimspor savunmasının uzaklaştırmak istediği topu Serdar Aziz kafayla ceza sahası yayı içindeki Podolski'nin önüne indirdi. Bu oyuncunun bekletmeden sol ayağıyla çıkardığı sert şutta meşin yuvarlak kaleci Barış Başkan'ın solundan filelere gitti: 4-0

85. dakikada Dersimspor, farkı 3'e indirdi. Emrah Dursun'un ara pasında savunma arkasına sarkan Koray Kurt, ceza sahasına girer girmez yaptığı aşırtma vuruşla topu kaleci Cenk Gönen'in üzerinden ağlara yolladı: 4-1

90+3. dakikada Galatasaray, bir gol daha buldu. Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Hamit Altıntop, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Barış Başkan'ın altından filelerle buluşturdu: 5-1

Hamit Altıntop'un attığı golün santrası olmadan karşılaşma sona erdi.

SERDAR AZİZ, İLK KEZ FORMA GİYDİ

Galatasaraylı futbolcu Serdar Aziz, sarı-kırmızılı formayla ilk resmi maçına çıktı.

Sarı-kırmızılı kulübün bu sezon başında Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Serdar, A Milli Takım'da sakatlandığı için menisküs ameliyat geçirmiş ve uzun süre sahalardan uzak kalmıştı. Sakatlıktan kurtulan deneyimli savunma oyuncusu, ilk kez bir resmi maçta Galatasaray formasını giydi.

Galatasaray'ın deneyimli kalecilerinden Cenk Gönen de Dersimspor müsabakasına 11'de başlayarak, bu sezon ilk kez bir maçta görev aldı.

Öte yandan, Galatasaray'ın deneyimli orta saha oyuncuları Hamit Altıntop ile Nigel de Jong ise bu sezon ilk kez bir maça 11'de başladı.

LINNES, 64 GÜN SONRA SAHADA

Galatasaray'ın Norveçli sağ beki Martin Linnes, 64 gün sonra sarı-kırmızılı formayla maça çıktı.

Ligin ilk haftasında Kardemir Karabükspor mücadelesine ilk 11'de başlayan ancak müsabakanın 39. dakikasında performansından dolayı oyundan alınan Linnes, 7 maç aradan sonra formasına kavuştu.

Kardemir Karabükspor mücadelesine ilk 11'de başlayan bir diğer isim olan Sinan Gümüş de 64 gün sonra ilk kez bir maçın ilk 11'inde yer aldı. Genç oyuncu, ligde forma giydiği 6 maçın 5'inde oyuna sonradan dahil oldu.

Galatasaray'da yedekler arasında bulunan savunma oyuncusu Salih Dursun, bu sezon ilk kez bir maçın 18 kişilik kadrosuna alındı.

MAÇTAN ÖNCE DOSTLUK GÖRÜNTÜLERİ

Karşılaşma öncesinde iki takım taraftarları da rakip ekibi tribüne çağırarak, dostluk görüntüsü verdi.

Müsabaka öncesinde takımların ısınmak için sahaya çıktığı bölümde önce konuk ekip Dersimspor taraftarları, sarı-kırmızılı ekibi tribüne çağırarak, alkışladı.

Rakip taraftarların bu jestinden sonra ev sahibi Galatasaray taraftarları da Dersimspor takımını tribüne çağırdı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, ayrıca "Hoşgeldiniz." diye tempo tuttu. UltrAslan taraftar grubu da "Arenaya hoşgeldiniz Dersimspor." yazılı pankart açtı.

DERSİMSPOR TARAFTARINDAN YOĞUN İLGİ

Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımı Dersimspor'un taraftarı müsabakaya yoğun ilgi gösterdi.

Galatasaray Kulübü, konuk takım taraftarları için ayrılan bilet sayısını yüksek tutarken, yaklaşık 5 bin Dersimspor taraftarı mücadeleyi takip etti.

Sarı-kırmızılı kulüp, yoğun ilgiden dolayı Dersimspor taraftarlarını, konuk takım tribünü yerine Güney Üst Tribünü'ne yerleştirdi.

Galatasaray taraftarı ise stadın çok büyük bölümünü boş bıraktı.

Galatasaray - 1-0 - Dersimspor (Golü izlemek için tıklayın)

Galatasaray - 2-0 - Dersimspor (Golü izlemek için tıklayın)

Galatasaray - 3-0 - Dersimspor (Golü izlemek için tıklayın)

Galatasaray - 4-0 - Dersimspor (Golü izlemek için tıklayın)

Galatasaray - 4-1 - Dersimspor (Golü izlemek için tıklayın)

Galatasaray - 5-1 - Dersimspor (Golü izlemek için tıklayın)