PYD kritik karargahı ele geçirdi
Azez'deki Minniğ Askeri Havaalanı'nın kontrolü PYD ve muhalifler arasında sık sık el değiştiriyor. Muhaliflerin Halep'in kuzeyindeki son karargahlarından olan havaalanı, şu anda terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin elinde. Azez ilçesi ve Tel Rıfat beldesi çevresinde ağır Rus bombardımanı sürüyor
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Azez'e 6 kilometre mesafede muhaliflerin karargah olarak kullandığı Minniğ Askeri Havaalanı, Rusya'nın düzenlediği yaklaşık 30 ağır bombardıman sayesinde yeniden PYD'nin kontrolüne geçti. Dün öğle saatlerinde havaalanı, muhalifler tarafından geri alınmıştı.
Bu arada, Rus uçaklarının Azez ilçesi çevresi ve Tel Rıfat beldesine düzenlediği hava saldırıları sürüyor. Azez, Tel Rıfat ve Mare ilçesi, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin elinde kalan ve Türkiye ile bağlantı sağlayabildikleri son bölgeler.
Yerel Koordinasyon Komitesi, hafta başında yaptığı açıklamada, Esed ordusu yetkilileriyle PYD'ye bağlı SDG liderlerinin Afrin'de bir araya gelerek, Minniğ Askeri Havaalanı'na düzenlenecek operasyonda ortak hareket etmek için anlaştıklarını duyurmuştu. PYD'ye bağlı güçler de Azez ilçesinin güneybatısında yer alan Maranaz Köyü'nü ele geçirerek, Azez ile Tel Rıfat arasındaki bağlantıyı kesmişti.
        GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
        
    
    
                
                
                
    
          
          



