Beytüşşebap Kaymakamı fotoğrafını yayınladı: PKK ilk kez füze kullandı

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçe Kaymakamı Kadir Güntepe, terör örgütü PKK'nın ilçede yapılan operasyonlarda füze kartuşları ele geçirildiğini yazdı. Peki bu füzeler PKK'nın eline nasıl geçiyor?

A HABER- Terör örgütü PKK'nın füze kullandığı ortaya çıktı...

Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe Twitter hesabından terör örgütü PKK'nın ilk kez füze kullandığını yazdı. Polisin yaptığı operasyonda ele geçirilen füze kartuşunun fotoğrafını paylaştı.

25 Eylül tarihinde Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine kalabalık gruplar halinde teröristlerin düzenlediği saldırıda 2 asker şehit olmuş, 1 korucu ve 8 asker yaralanmıştı.

Güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlarda 34 terörist öldürülmüştü.

Peki bu füze terör örgütü PKK'nın eline nasıl geçti?



İstihbarat kaynakları terör örgütü PKK'nın güvenlik güçleri ile girdikleri yakın çatışmalarda ağır kayıplar vermesi üzerine yeni bir saldırı stratejisine yöneldiğini tespit etti.

Askeri kaynaklar PKK'nın elinde ısıya duyarlı anti tank füzeleri bulundurduğunu belirtiyor.

PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin kontrolünde bulunan noktaları bir silah deposu gibi kullandığı istihbarat raporlarına yansıdı... Terör örgütü PKK'nın Esad rejiminin verdiği füze sistemlerini Türkiye'ye soktuğu ve helikopterler ile tanklara saldırı amacıyla kullanabileceğini belirtiliyor.

Uzmanlarına göre terör örgütü PKK, bu silahları kullanarak alan hakimiyetini artırmak istiyor.

Suriye'den terör örgütü PKK'ya sağlanan silah desteği Türkiye'nin ulusal güvenliğine karşı büyük risk oluşturuyor.

En son Amerika'nın PYD'ye yaptığı ve içerisinde ağır silahlar olan yardım Türkiye'nin tepkisini çekmişti.

PYD'ye verilen silahların dolaylı yollarla PKK'nın eline geçtiği daha önce Türkiye tarafından Amerikalı yetkililere belgeleri ile sunulmuştu.

Beytüşşebap kaymakamı Kadir Güntepe'nin bu paylaşımı ile silahların kimin eline geçtiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Mobil uygulamalarımızı indirin