A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
30 Aralık 2025, Salı
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Suriye’de kader günü! Lazkiye sokaklarında provokasyon ve kaos: A Haber dünyanın gözünü çevirdiği noktada Bebeğinin cinsiyetini açıklamıştı! Eda Erol o yoruma sessiz kalmadı Yerli ve milli gururumuz HÜRJET A Haber’de! HÜRJET İspanya yolcusu: 2,6 milyar Euro’luk tarihi ihracat Mutfaklarda yaygın olarak kullanılıyordu! Satışı yasaklandı | Bakanlık tek tek ifşaladı Süper Kupa finali ne zaman? Süper Kupa yarı final maçları nerede, saat kaçta oynanacak? Dünyaca ünlü boksör Anthony Joshua ölümden dönmüştü! Dehşet kazanın yeni görüntüleri ortaya çıktı Yılbaşında ve 31 Aralık’ta kamu ve özel kurumlar çalışıyor mu? Hastane, borsa, AVM... Yalova şehitlerine son görev! Başkan Erdoğan’dan şehit polislerin ailelerine taziye mesajı
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Gündem Haberleri Erdoğan: "Bunlarda yalan bol"

Erdoğan: "Bunlarda yalan bol"

Giriş: 10.05.2015 00:00 Güncelleme: 10.05.2015 22:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanlığımız binlerce Kürtçe meal hazırladı ve şehirlere gönderdi. Bundan rahatsız oluyorlar. Ne diyeceklerini bilemiyorlar. Belçika'nın sokaklarında da aynı şekilde dolaşabilirler, bunlarda yalan bol. Ülkemizde de aynı şeyleri yapıyorlar." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, halkla buluşmaları ve toplu açılış törenlerine katılımlarını Yüksek Seçim Kurulu'na şikayet eden muhalefete yüklendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Belçika'da konuşmasında, "Avrupa'nın hiçbir ülkesinde başı öne eğik bir kardeşimi görmek istemiyorum. Alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağım. Çankaya'ya çıkıp yan gelip yatamam." şeklinde sözlere yer verdi.

Erdoğan, "Konuşmalar yapıyorum, YSK'ya şikayet ediyorlar. 'Cumhurbaşkanını yasaklayın, meydanlara çıkmasın'. Bir, iki, üç müracaat ettiler, hepsinden de oy birliğiyle ret aldılar. Bunlar anayasayı da bilmiyor. Anayasayı açıp okuyun, acaba cumhurbaşkanı nerede suç işler? Cumhurbaşkanının vatana ihanetten başka suçu yoktur. Meydanlarda konuşma hürriyetimi size yedirmem. Alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağım." şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na yapılan makam aracı eleştirileri için "Ben başkana o arabayı verme derdim. O makam bu arabalara layık" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Şimdi de kaynak diyor. Nereden? Biri diyanet işleri başkanının arabasıymış. Bunları güldürü tiyatrosuna koysanız orda baya iş icraat ederler" diye konuştu.

Avrupa Buluşması kapsamında, Kalsruhe'den sonra Belçika'nın Hasselt şehrine gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ethias Arena'yı tıklım tıklım dolduran gurbetçilere yaptığı konuşmada şunları söyledi :

"ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN"

Tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun. O anneler ki bizim sevgi çiçeklerimiz, bizim için türlü fedakarlıkları yaparlar, cennet ayaklarının altındadır. Ayaklarının altı öpülür. Gelin hep birlikte ahirete uğrayan annelerimize Fatiha okuyalım.

"GÖNLÜMDE YATAN BİRİLERİ VAR"

Ne yaparsanız yapın meydanlarda konuşma hürriyetimi size yedirmem. Alışılmış cumhurbaşkanı olmayacağım. Ben çıkıp yan gelip yatamam. Tüm partilere eşit mesafedeyim. Gönlümde yatan aslan elbette var. Taraf derseniz tarafım. Milletin tarafıyım.

"ANAYASAYI DA BİLMİYORLAR"

Bir müracaat ettiler, iki üç. Hepsinde ret aldılar. Bunlar anayasayı da bilmiyor. Cumhurbaşkanının vatana ihanetten başka suçu yoktur, ne yaparsanız yapın ben meydanlarda konuşma hürriyetimi size yedirmem

"GURBETİ YENİ VATAN YAPIN"

Tüm kardeşlerimizden hayatın tüm alanlarında daha aktif olmanızı istiyorum. Spordan kültüre iş hayatına kadar varlığınızı güçlendirmenizi istiyorum. Birlik beraberlik kardeşlik içinde çalışmaların yürütülmesi gerekiyor. Yaşadığımız ve Yaşamaya devam edeceğimiz her yer vatandır. Sizler yıllar önce buraya gurbetçi olarak geldiniz. Elbette Türkiye anavatan olmaya devam edecek ama sizin burda her alanda güçlü kök salmanız gerek. Gurbeti acı vatandan yeni vatan yapmaya sizlere çok iş düşüyor.

"DİLİNİZİ İYİ ÖĞRENİN"

Gençler bilhassa sizler milletimizin bu coğrafyadaki yeni alperenlerisiniz. Avrupa'daki varlığımızı sürekli ve güçlü tutmanızı istiyorum. Bu da eğitimden geçiyor. Türkçeyi tam bilmeyen evladımızın Almancayı İngilizceyi Fransızcayı tam öğrenmesi mümkün değil. Anadil sizin düşündüğünüz dildir. Çocuklarımıza anadili Türkçeyi çok iyi öğretecek diğer dilleri de anadili gibi öğrenmesini sağlayacağız. Artık hiçbir kardeşimiz kendisini bu coğrafyada yabancı hissetmesin. Dilinize inancınıza, kültürünüze sahip çıktığınız sürece herkesin size saygı duyduğunu göreceksiniz. Önce siz bu vasıflarınızla Belçika topluluğunun asli unsuru olduğunuzu kabul edeceksiniz sonra da onların kabul ettiğini göreceksiniz.

"BUNLARDA YALAN BOL"

Dün Türkçe ezanla ibadetle yapmaya çalışıyorlardı bugün terör örgütü ve güdümündeki parti Kürtçe ezan ve Kürtçe ibadetle yapmaya çalışıyor. 2010 yılında bu partinin organizasyonu esnasında Kürtçe ezan okutulmuştu. Diyanet şiddetle karşı çıkmıştı. Hatta cuma namazlarını dahi fitneye alet etti, alternatif cuma namazı kılmaya gittiler. Ne dedi biz "Diyanet işleri Başkanlığı'nı kaldıracağız." Bu arada da Diyanet İşleri Başkanlığımız Kuran'ı Kerim'in Kürtçe mealini hazırladı. Ben de Anadoluda gösterdim.Eşbaşkan ne dese beğenirsiniz. "Bir tane Kürtçe meal gönderdi Diyanet, onu gösteriyor." Diyanet İşleri Başkanlığımız gereken cevabı verdi. Binlerce meali hazırladı ve şehirlere gönderdiler. Hatta Ermenice Kuran meali de hazırlattı. Bundan rahatsız oluyorlar. Ne diyeceklerini bilemiyor. Belçika'nın sokaklarında da aynı şekilde dolaşabiliriler, bunlarda yalan bol. Ülkemizde de aynı şeyleri yapıyorlar. Millet gereken cevabı dağdakilerin diliyle değil, sandıkta 7 Haziran'da vermeli.

"BU SEÇİM KIRILMA NOKTASI"

Hem siz kullanacaksınız hem de gitmeyenleri de kokundan tutup oraya götüreceksiniz. 7 Hazirana kadar devam edecek. Bu sizin yıllardır beklediğiniz hak değil mi? Siz her Avrupa'ya geldiğimde "Sayın Başbakanım biz ne zaman oy kullanacağız" ben de diyordum ki halledeceğiz. İlk oyunuzu cumhurbaşkanlığında kullandınız. Şimdi ülkeyi yönetecek hükümet için kullanacaksınız. Bu seçim bir kırılma noktası Avrupa'nın oyları tohumlamadır. Bu demokratİk hakkınızı sakın ihmal etmeyin.

"TİYATRODA İYİ İŞ YAPARLAR"

Çıkmışlar Diyanet İşleri Başkanı'nın arabası ile uğraşıyorlar, ben derdim ki sakın o arabayı verme. O makam bu arabaya fazlası ile layık. Öyle de abartıyorlarki 1 milyon. Öyle bir araba 1 milyona olmaz. Yalan. Kendileri daniskasına biniyor. Bu arabalar o makamı temsil edenlere eğer layıksa şerefle alınır. Şimdi de kaynak diyor nerden? Neymiş bu vereceklerinin kaynağı. Biri Diyanet İşleri Başkanı'nın arabasıymış. Bunları güldürü tiyatrosuna koysanız orada baya iş icraat ederler.

"DEAŞ YOKSA DİYANET SAYESİNDE"

Avrupadaki Evlad-ı Fatihan, Afrikadaki mazlumlar Diyanet'i çok iyi bilir. Gazze'de yıkılan camileri diyanet yaptırıyor, Myanmar'daki mazlum kardeşlerimize elini bu kururumuz uzatıyor. Dünyanın her yerindeki Müslümanlarla iletişimi bu kurum sağlıyor. Bugün Türkiyede Boko Haram gibi, DEAŞ gibi örgütler faaliyet göstermiyorsa en büyük pay Diyanet'in.

"BAŞÖRTÜLÜ ADAYLARI DA ENTERESAN"

Bunları başörtülü adayı da bir enteresan. Bu Diyanet Ezidi yetiştirir. Yazıklar olsun zaten bu örgüte de böylesi yakışır. Acaba samimi Müslümanları nasıl kandırırız diye aday yapıyorlar ama o türleri de bu türlüdür. Ülkemizde mezhep çatışması tutmadı diye rahatsız oluyorlar. Kardeşlerimizle uzak coğrafyadaki kardeşlerimize el uzatmamızdan sarılmamızdan rahatsız oluyorlar.

"MEZHEP KAVGASINI KAŞIYORLAR"

Alevileri de bölmek istiyorlar, Alisiz Alevilik, Alili Alevilik. Bunun da arkasında Batı var. Yerine göre etnik bölücülük yerine göre mezhep bölücülüğü yapıyorlar. Bölgemizdeki etnik ve mezhep kavgalarını şimdi Türkiye'ye nasıl sokarız gayreti içindeler ama başaramayacaklar. Bu senaryolara eyvallah etmeyeceğiz.

Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
EMİNEVİM REKLAM
D&R
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • Süper Kupa finali ne zaman? Süper Kupa yarı final maçları nerede, saat kaçta oynanacak?
  • Yılbaşında ve 31 Aralık'ta kamu ve özel kurumlar çalışıyor mu? Hastane, borsa, AVM...
  • Yağış sonrası barajlar ne kadar doldu? İstanbul, Ankara, Bursa su seviyesi raporu
  • YSK 135 personel alımı: Kimler başvurabilir? Zabıt katibi, şoför, hizmetli
  • 31 Aralık ve 1 Ocak'ta bankalar çalışıyor mu? Özel ve kamu bankaları son durum ne?
  • Yeni yıl kutlama mesajları 2026: Kurumsal, samimi, anlamlı ve dualı yeni yıl sözleri
  • BUDO - İDO seferleri iptal mi, 30 Aralık - 1 Ocak vapur seferleri son durum ne?
  • TOKİ Şırnak kura çekimi tamamlandı: Hak sahipleri isim listesi belli oldu
  • Akdeniz sistemi İstanbul'a kar getirecek! Fırtına ve sağanak uyarısı: 75 km hızla esecek
  • Yılbaşında kargolar açık mı? 31 Aralık ve 1 Ocak kargo çalışma durumu: PTT, Sürat...
  • Yılbaşı gecesi masanın altında 12 üzüm ritüeli nedir? İşte anlamı
  • Berat Kandili 2026 ne zaman idrak edilecek? İşte resmi takvim
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS