Davutoğlu'ndan Hakan Fidan açıklaması

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan için "Adaylığını çekmek istedi, kararına saygı duydum" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Hakan Fidan'ın milletvekili aday adaylığından çekilip yeniden MİT Müsteşarı olmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Hakan Fidan'ın adaylığını çekmek istediğini ve Fidan'ın kararına saygı duyduğunu ifade eden Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı ile aramda görüş ayrılığı yok" dedi.

Başbakan Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekilliği aday adaylığından çekilmesine ilişkin, "Milletvekilliği aday adaylığı söz konusu olduğunda, kendisine bu izni vermiş olduğumuz gibi, bu adaylığı çekmek istediğinde de kendisinin kararına saygı duyarak, dün itibariyle bu talebini kabul ettim. Nasıl ayrılırken benim imzamla ve tek imzayla bu işlem gerçekleşmişse, dün de aynı şekilde görevine iade etmiş olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızla benim aramda bu konuda herhangi bir görüş ayrılığı veya farklı kanaatlere dayalı yaklaşım yoktur" diye konuştu.

Mobil uygulamalarımızı indirin