A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
20 Aralık 2025, Cumartesi
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Arzum Onan’ı hatırlattı! Türkiye’nin yeni kraliçesi Sıla Saraydemir oldu Mehmet Akif Ersoy ve Kenan Tekdağ’ın kirli çarkı! ‘Anahtar kadınlar’ ile şantaj ağı Camiye giren pitbull cemaatte panik yarattı! O anlar kamerada Kuaförden çıkmış gibi parlatıyor! Japon kadınlarının pürüzsüz saç sırrı Telefonu şarjda bırakanlar dikkat! O gerçek ortaya çıktı: Hemen fişi çekin Teslime Hanedan’ın ölümünde korkunç detaylar! Başından vurup intihar süsü vermeye çalıştı En Uzun Gece filmi konusu ne, oyuncu kadrosunda kimler var? Bağ evinde vahşet! Baltalı cinayetin detayları kan dondurdu
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Gündem Haberleri Adalet Bakanlığı’nda devir-teslim töreni

Adalet Bakanlığı’nda devir-teslim töreni

Giriş: 07.03.2015 00:00 Güncelleme: 07.03.2015 13:25

Milletvekili genel seçimleri nedeniyle istifa eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, görevini Bakanlık Müsteşarı Kenan İpek'e devretti.

Milletvekili genel seçimleri nedeniyle istifa eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, görevini Bakanlık Müsteşarı Kenan İpek'e devretti.

Adalet Bakanlığındaki devir teslim töreninde konuşan Bozdağ, 25 Aralık 2013'te Cumhurbaşkanı tarafından kendisine emanet edilen Adalet Bakanlığı görevini, şerefle çalışma arkadaşı İpek'e devrettiğini söyledi.

İpek'in meslek hayatı, yaptığı çalışmalar, donanımı, dürüstlüğü itibarıyla kendisini ispat etmiş, bu makama layık birisi olduğunu ifade eden Bozdağ, İpek'in emaneti başarıyla taşıyacağına olan inancını dile getirdi.

AK Parti hükümetlerinde başbakan yardımcılığı ve Adalet Bakanlığı gibi son derece onurlu ve şerefli görevleri kendisine emanet ederek onurlandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na şükranlarını sunan Bozdağ, "Türk tarihinde iz bırakmış, Türk demokrasisini çok ileri noktalara taşımış, Türkiye'de büyük değişim ve dönüşümleri yapmış, olmazları başarmış, tarihi yazanların kaydedeceği en güçlü, en başarılı liderler arasında yer alan Tayyip Erdoğan gibi büyük bir liderin, devlet adamının yol arkadaşı olmayı, onunla beraber Türk milletine, devletimize şerefle hizmet yapmayı nasip ettiği için Rabbime sonsuz şükürler ediyorum" diye konuştu.

Bozdağ, Türkiye'nin yargı eliyle dizayn edilmek istendiği, kaos, istikrarsızlık oluşturulmaya çalışıldığı bir dönemde Adalet Bakanlığı yapmanın zor olduğunu ifade ederek, "Bizim yaptığımız çalışmaların tamamı, hukuk devleti anlayışının güçlenmesi, yargıya olan güvenin artırılması, yargıdan memnuniyetin üst düzeye çıkarılması, Türkiye'nin adalet politikalarının devletimizin büyüklüğüne, demokrasimizin gücüne, Cumhuriyetimizin temel niteliklerine uygun şekilde daha ileri noktalara taşınması için büyük bir çabayla gayretle geçti" dedi.

Bakanlığı dönemindeki bazı çalışmaları anlatan Bozdağ, özel yetkili mahkemelerin kaldırıldığını, ihtisaslaşmaya gidildiğini, sulh ceza hakimliklerinin kurulduğunu, bazı suçlarda 10 yıl olan azami tutukluluk süresinin 5 yıla indirildiğini, dinleme, teknik takip, el koyma gibi konularda daha güvenceli mekanizmalar ortaya konulduğunu aktardı.

Bozdağ ayrıca, dinleme, tutuklama, teknik takip konusunda kuvvetli şüphe şartının somut delile dayalı kuvvetli şüpheye dönüştürülerek, ana kriterleri değiştiren başkaca bir tarihi adım atıldığını, böylelikle kişi hürriyeti ve güvenliği bakımından daha güvenceli bir sistem kurulduğunu söyledi.

"Yargıya güven hukuk devletinin olmazsa olmazıdır"

Yargı içerisinde değişik yapılanmaların her zaman gündeme geldiğini ifade eden Bozdağ, "Biz yargının milletimizin güvendiği bir yargı olması için büyük gayretin içerisine girdik. Çünkü yargıya güven hukuk devletinin olmazsa olmazıdır. Eğer hukuk güvenliği varsa hukuk devleti de orada daha güçlü demektir. Hukuk güvenliğinin olması için yargıya güvenin varlığı esastır. Bu çerçevede de çok ciddi adımlar atıldı. Önümüzdeki dönemde atılmaya devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Yargı içerisinde kutuplaşmalara son veren önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren Bozdağ, yargıda birbirine farklı gözle bakanların bugün kucaklaştığını, birlik ve dayanışma havası oluştuğunu kaydetti.

Bozdağ, "Yargıya güven için yargının içindeki farklılıkların azaltılması, mümkünse bir iklimin hukuk güvenliği açısından oluşması son derece önemliydi. Böylesi bir iklim de bu dönemde oluşmuş oldu. Yargıda Birlik Platformuna teşekkür ediyorum ve bu büyük birliğe katkı veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Çünkü Türkiye'nin geleceği bakımından tarihi bir birliğe hepsi omuz vermişlerdir" dedi.

Bakanlığın yargı reformu strateji belgesinin hazırlandığını, 2015-2019 arasındaki yol haritasının belirlendiğini ve Bakanlar Kuruluna sunulduktan sonra açıklanacağını bildiren Bozdağ, yargı strateji planı üzerinde de çalışıldığını belirtti.

Bozdağ, "Görevimi, yaptığım, yapamadığım bütün hususların kendi içimde de muhasebesini yapmak suretiyle gönül huzuru içerisinde çok değerli dostum, kardeşim, mesai arkadaşım Kenan İpek Bey'e şerefle ve gururla devrediyorum. Arkama bakmadan gideceğim, çünkü emaneti ehil ellere teslim ettiğimi biliyorum" dedi.

"Yüzde 20'nin yargıya güvendiği bir ortamı kabul edemeyiz"

İpek de Bozdağ ile yaklaşık 14 ay birlikte görev yapma mutluluğuna erdiğini belirterek, "Bu süreç sorunlu bir süreçti. Sizin bakanlığınızda, önderliğinizde, liderliğinizde Türk milletinin şahitliğinde bu süreci bana göre başarılı şekilde geçirdik ve bugünlere geldik" dedi.

Kenan İpek, Bozdağ'ın gerek Adalet Bakanı gerek HSYK başkanı olarak yaklaşımı, tavrı, bakışıyla, tüm yargı mensupları ve çalışanlarının gönlünde taht kurduğunu ifade etti.

Gelecek dönemde yapılacak çalışmalara değinen İpek, şunları söyledi:

"Bundan sora yapacağımız çalışmaları yargı reformu strateji belgesinde birlikte hazırladık. İnşallah çok yakın tarihte Bakanlar Kuruluna geçtikten sonra yol haritasında aynı zamanda takvimlendirerek bundan sonra 4 yıl içerisinde Türk yargısında ve adalet sisteminde yapılması gerekenleri hep beraber yapacağız. Ben inanıyorum ki bu çalışmalardan sonra yargıya olan güveni artırmış olacağız. Bunu yargı mensubu olarak kabul etmemiz mümkün değil. Türk milletinin yüzde 20'sinin yargıya güvendiği bir ortamı biz kabul edemeyiz. İnşallah hep beraber bu oranı yükseltmiş olacağız."

İpek, Bozdağ'a bundan sonraki yaşamında mutluluk diledi.

Kenan İpek'in, "Sayın Bakanım 50'li yaşlardasınız, bu yaşta emeklilik olmaz bunu biliyoruz. Daha Türk siyaset kurumuna ve yargı teşkilatına büyük hizmetleriniz olacak, bunu biliyorum" sözlerine Bozdağ'ın, "Bize artık yaşlı muamelesi yapıyorlar" espirisiyle karşılık vermesi gülüşmelere neden oldu.

Dünya Kadınlar Günü'nü de kutlayan İpek, "İnşallah şiddetten, tehditten uzak günler geçirirler yargı olarak her zaman takipçisi olduk, olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Bozdağ ve İpek birbirlerine çiçek verdi. İpek ve HSYK üyeleri, Bozdağ'ı aracına kadar uğurladı.

AA

Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
Suriye’de DEAŞ’a Şahingözü Operasyonu | ABD’li bakan duyurdu: Çok sayıda DEAŞ’lı öldürdük
İzmit’te İHA düştü! Hangi ülkeye ait? Bakanlıktan açıklama geldi
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • Kuaförden çıkmış gibi parlatıyor! Japon kadınlarının pürüzsüz saç sırrı
  • Telefonu şarjda bırakanlar dikkat! O gerçek ortaya çıktı: Hemen fişi çekin
  • En Uzun Gece filmi konusu ne, oyuncu kadrosunda kimler var?
  • Milyonluk televizyonunuz çöp olabilir! Tek bir temizlik hatası yetiyor
  • Yemeğin tadı kaçacak diye korkmayın! Tuzu unutturan o gizli reçete
  • Safiye Soyman’dan şaşırtan güzellik tavsiyesi! Her gece bunu yapıyormuş
  • EGM 500 personel alımı başlıyor! 2025 EGM başvuruları ne zaman, şartları neler?
  • Dengeler tamamen değişiyor! Taşacak Bu Deniz 11. bölümde neler olacak? Esme ne karar verecek?
  • Her yaş için etkili: 5 dakika yapmak yetiyor! Hafızayı güçlendiren egzersizler
  • Kalori takibine son! Tok tutarak kilo verdiren yöntem: 90-30-50 diyeti nedir?
  • Dünyanın En İyi 100 Güveç Yemeği açıklandı: Osmanlı mutfağının efsane lezzeti ilk 10’a damga vurdu
  • ÖSYM sınav giriş belgesi: Adalet Bakanlığı sınavları ne zaman, saat kaçta?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS