A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
18 Aralık 2025, Perşembe
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri 19 Aralık Cuma namazı saati | Cuma namazı saat kaçta? İstanbul, Ankara, İzmir… Tam bir şifa bombası çıktı! Dünyanın en sağlıklı meyvesi açıklandı: Gözümüzün önündeymiş Her şeyi kendi lehine çevirebilen 3 burç: Çıkarlarını hep ön planda tutarlar Lekeler bile çağa ayak uydurdu! Temizlikte bilmediğiniz büyük değişim Boğaz’daki yalıda referanslı uyuşturucu partileri! Savcılık düğmeye bastı: Bataklık kurutuluyor 19 Aralık Cuma hutbesi konusu ve tam metni: Her Anımızı Ebedi Kazanca Dönüştürebiliriz Mandıra Filozofu’nun Güliz’i Ayda Aksel’in kızı annesinin birebir aynısı! DSİ 328 personel alımı başvuru ekranı: Başvuru şartları neler, kadro dağılımı belli mi?
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Gündem Haberleri Başbakan'dan sürpriz ziyaret

Başbakan'dan sürpriz ziyaret

Giriş: 24.12.2014 00:00 Güncelleme: 24.12.2014 18:08

Edirne'de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Pazarkule Sınır Kapısı'na gelerek Yunanistan'a geçti. Davutoğlu burada Yunan yetkililer tarafından karşılandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Edirne'ye 5 kilometre uzaklıktaki Türkiye ve Yunanistan arasındaki sınır olan Pazarkule Sınır Kapısı'nı ziyaret etti.

Başbakan Davutoğlu'na ziyaretinde eşi Sare Davutoğlu'nun yanı sıra İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile öteki ilgililer eşlik etti.

Davutoğlu'nu, Tuğgeneral Hidayet Arı ve beraberindeki askeri yetkililer karşıladı. Erlerden Burak Köşk, tekmil vererek Başbakan Davutoğlu'na "Hoşgeldiniz" dedi.

İlk olarak Türk Tugayı'nı ziyaret eden Davutoğlu daha sonra sınırın Yunanistan kapısına geçti. Sınır kapısının Yunanistan bölümünde görev yapan Yunan askerler, Davutoğlu'na Kavala kurabiyesi ikram etti, plaket sundu. Davutoğlu da bu hediyelere çini işlemeli porselen tabak ve çiçeklerle karşılık verdi.

Davutoğlu, burada Yunanistan Başbakan'ı Antonis Samaras'la da telefon görüşmesi yaptı. İngilizce görüşmede Yunan halkının yeni yıllarını tebrik eden Başbakan Davutoğlu, "Burada sizin ve bizim generaller arasında çok güzel bir dostluk var. Bütün Yunan dostlarımızın yeni yıllarını tebrik ederim. Eşim de yanımda. O da size ve eşinize en iyi dileklerini iletiyor" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, burada basın mensuplarına ve askerlere hitaben yaptığı konuşmada, Pazarkule Sınır Kapısı'nda bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu ayın başında değerli dostum Samaras'ın misafiriydim. Şimdi de burada Yunanlı dostlarımızın, Yunanlı komutanların, polis müdürlerinin, gümrük müdürlerinin misafiri oldum. Her iki ülke komutanlarıyla oluşturduğumuz bu tablo, iki ülke arasındaki barışın, komşuluğun, dostluğun güzel bir nişanesidir. Bu tabloyu bundan sonra da sürdürmeye kararlıyız. Bu sınır bir gerilim sınırı değil, bir komşuluk, dostluk sınırıdır. Ülkeleri birbirinden ayıran bir duvar değil, ülkeleri ve halkları birbirine bağlayan kapılardır. Biraz önce Sayın Samaras ile bu tam da noktadan görüşmek büyük mutluluktu. Ben de bir kez bu sınırdan bütün Yunan halkına, Başbakan Sayın Samaras'a iyi yıllar diliyorum, Cristmastlarını kutluyorum. Bundan sonra da Edirne'ye geldiğimde hep bu güzel tabloyu oluşturmaya kararlıyım."

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da sınırın diğer tarafında doğup, burada Sağlık Bakanı olduğunu hatırlatan Davutoğlu, misafirperverlikleri dolayısıyla Yunan yetkililere teşekkür etti.

Yunan yetkililer adına Tuğgeneral Makris Yuhannis, 2015 yılının, barış, çok daha dostane ilişkilerle geçen bir yıl olmasını dilerken, "Yeni görevinizde size sonsuz başarılar diliyorum. Sizlere başarılar temenni ediyorum" dedi.

Davutoğlu, askerlerle sohbet etti

Başbakan Davutoğlu, sınırın Yunan tarafındaki askerleri ziyaretinin ardından yeniden Türk Tugayı'na gelerek, askerlerle bir süre sohbet etti.

Davutoğlu, Niğdeli er Burak Köşk'ün önce nişanlısını, telefona çıkmayınca da Ağrı'daki babası Ahmet Köşk'ü aradı. Burak Köşk'e, "Sen aramıyor musun nişanlını? Sen aradığında telefonu hep açık olacak" şeklinde espri yapan Davutoğlu, muhasebe bölümü mezunu Köşk'e, "En güzel muhasebe evlilikte muhabbet muhasebesidir" diyerek öğüt verdi.

Daha sonra Köşk'ün babası ile telefonda konuşan Davutoğlu, "Ben Burak'ın yanındayım. Kim olduğumu tahmin edebilir misiniz?" diye sorduktan sonra, "Sınırı ziyaret etmiştim. Burak gayet başı dik, vakur bir şekilde nöbet tutuyor. Nişanlısını aramak istedik ancak cevap alamadık" dedi. Burak Köşk'ün babasına "Düğün ne zaman?" diye soran "Nişanlısı yok yavuklusu var" yanıtını alınca Davutoğlu, "Nişan ile düğünü bir arada yapın. Nasipse biz de geliriz" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, diğer nöbet kulübesinde görev yapan er Ali Taşar'la da sohbet etti. Davutoğlu, Ali Taşar'ın da Islahiye'de yaşayan babası Ahmet Taşar ile de telefonla görüştü. Babasına, "Gelini bulun yardım bizden. İnşallah düğüne de geliriz" diyen Davutoğlu, Ali Taşar için annesinin kız baktığını da öğrendi.

Askerleri tebrik eden Davutoğlu, daha sonra buradan ayrıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra Karağaç'taki bir kahvehaneyi ziyaret etti. Burada alkışlarla karşılanan Davutoğlu, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Kız öğrencilerimiz gözümüzün nuru

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Moralızade Leyla Hanım Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışını yaptı.

Davutoğlu, açılış öncesinde yaptığı konuşmada, Edirne'de çok müstesna bir gün yaşadığını söyledi. Sabah Selimiye Camisi'nin çarşısında ahilik geleneğini yaşadıklarını belirten Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Ayrıca medrese ve külliyeleriyle ilim irfan yuvası olmuş Edirnemiz. Bugün burada birçok toplantıda ve merasimde bir araya geldik ama en güzeli en anlamlısı bugün burada kız öğrencilerimiz için yapılan bu güzel yurdun açılış merasimi oldu. Biraz önce de İlim Yayma Cemiyeti'nin erkek öğrencileri için açtığı yurtta beraberdik. Tabii o da çok güzel bir hizmet ama kız öğrencilerimiz bizim gözümüzün nuru, başımızın tacı. Onların en iyi şartlarda eğitim görmeleri hepimizin üzerinde bir borçtur."

Davutoğlu, 7 yıl boyunca yurtta kaldığını, bu nedenle yatılılık ve yurt hayatının ne anlama geldiğini bildiğini ifade etti.

Güzel öğrencilerin TÜRGEV'in kendilerine sunduğu yurtta sadece kalmayacağını, çok güzel dostluklar da kuracağını dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ailelerinden çok paylaştıkları arkadaşlarıyla ve kardeşleriyle geleceğimize, güzel Türkiyemizin aydınlık geleceğine birlikte yürüyecekler. Ülkemizin her bir köşesinden, yurt dışından gelen öğrencilerimiz gelecek istikbalini burada görecekler. Öğrencilerimiz inşallah bu yurtları şenlendirecekler, Edirne'yi şenlendirecekler. Şimdiden gözlerinde mutluluğun izlerini görüyorum. Allah sizlerin gözlerindeki bu ışıltıyı hiç yok etmesin. Her zaman sizleri her anlamda daimi, ezeli ve ebedi kardeş eylesin."

Moralızade Leyla Hanımefendi bir şair

Yurdu yaptıran hayırseverlere teşekkür eden Davutoğlu, "Moralızade Leyla Hanımefendi bir şair hanımefendi olarak sizlere de güzel bir örnek olsun. İnşallah bu güzel kızlarımızın arasından mütefekkirler, aydınlar, şairler hepsi kendi değerlerimizden çok güzel eserler ortaya koyacak öncü isimler çıkacaktır. Bundan hiç şüphemiz yok. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Edirnemize ve güzel yavrularımıza hayırlı olsun diyorum" dedi.

Davutoğlu, yurtta kalan kız öğrencileri, töreni apartmanlarından izleyen vatandaşlara emanet etti, yaşlı bir kişiye de öğrencilerin her bayramda elini öpmeye geleceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Davutoğlu ve beraberindekiler kurdele keserek yurdun açışını gerçekleştirdi.

Açılışa, Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, TÜRGEV yetkilileri, hayırseverler ve öğrenciler katıldı.

Öğrenci yurdu


Yedi katlı ve 157 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdu içinde, konferans salonu, kütüphane, mescit, spor salonu, etüt ve atölye odaları bulunuyor. Yurttaki daireler, apart 1+1 şeklinde hizmet veriyor.

Bu arada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Davutoğlu'na Karlıova Köprüsü'nde, taşkınlara yönelik alınan önlemler ve Trakya Gelişim Projesi hakkında bilgi verdi.
Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
MHP lideri Devlet Bahçeli’den net mesaj: Bizim için 27 Şubat çağrısı bağlayıcı
dr reklam
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • 19 Aralık Cuma namazı saati | Cuma namazı saat kaçta? İstanbul, Ankara, İzmir…
  • Tam bir şifa bombası çıktı! Dünyanın en sağlıklı meyvesi açıklandı: Gözümüzün önündeymiş
  • Her şeyi kendi lehine çevirebilen 3 burç: Çıkarlarını hep ön planda tutarlar
  • 19 Aralık Cuma hutbesi konusu ve tam metni: “Her Anımızı Ebedi Kazanca Dönüştürebiliriz”
  • Lekeler bile çağa ayak uydurdu! Temizlikte bilmediğiniz büyük değişim
  • DSİ 328 personel alımı başvuru ekranı: Başvuru şartları neler, kadro dağılımı belli mi?
  • Çocuğunuz sizi kopyalıyor olabilir! Anneden öğrenilen 7 davranış
  • Üç aylar orucu nedir, nasıl niyet edilir? 2025 3 aylar orucu ne zaman başlayacak?
  • KPSS branş bazında sıralamalar güncellendi! 2024 lisans, ön lisans ve ortaöğretim
  • KPSS nitelik kodu nedir, ne anlama geliyor? 6225, 2023, 3222… A’dan Z’ye kodlar
  • Geçmeyen kaşıntı ve kuruluk: Egzama neden olur, belirtileri nelerdir? Egzama nasıl geçer?
  • Torba yasayla emeklilikte hesap değişiyor! Borçlanma, maaş, GSS... İşte yeni reformlar
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS