A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
26 Aralık 2025, Cuma
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Kahve ve çikolata tüketenler dikkat! Vücutta histamin patlaması yapıyor: Yağ yakımını durdurup depoluyor Gözler Refah’ta umutlar sınırda! Gazze’de yaralıların tedavisi için kritik bekleyiş Hülya Avşar’ı hiç böyle görmedik: Yeni dizisi için tepeden tırnağa değişti Ela Rümeysa Cebeci ile Timur Savcı’nın şoke eden yazışmaları ortaya çıktı! Ecel terleri dökülen an! Milyoner’de son saniye kararı Tedirginlik yaratan görüntü! Çıplak şahsın garip hareketleri kamerada Regaip Kandili’nde vatandaşlardan yoğun ilgi! Camiler doldu taştı: Eller semaya açıldı Simge Sağın’dan yıllar sonra gelen evlilik itirafı! Kimse bilmiyordu
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Ekonomi Haberleri Albaraka Bankacılık Grubu ve Libyan Foreign Bank güçlerini birleştirdi

Albaraka Bankacılık Grubu ve Libyan Foreign Bank güçlerini birleştirdi

Giriş: 24.07.2017 00:00 Güncelleme: 24.07.2017 14:42
Albaraka Bankacılık Grubu ve Libyan Foreign Bank güçlerini birleştirdi

Albaraka Türk'ün de iştirakleri arasında yer aldığı Bahreyn merkezli uluslararası İslam bankacılığı grubu Albaraka Bankacılık Grubu (ABG) ve Libya'nın önde gelen uluslararası bankacılık kuruluşu Libyan Foreign Bank (LFB), bankacılık alanında yeni iş birlikleri oluşturulması amacıyla karşılıklı mutabakat anlaşması (MoU) imzaladı.

Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Asya kıtasında 15'ten fazla ülkede faaliyetlerine devam eden Albaraka Bankacılık Grubu ve Avrupa, Afrika ve Asya'daki 28 ülkede 45'ten fazla bankada hissesi bulunan Libyan Foreign Bank arasında imzalanan mutabakat kapsamında özellikle hazine, yatırım, ticaret finansmanı ve İslami bankacılık alanlarına yeni iş fırsatlarının yaratılması hedefleniyor.

Albaraka Türk Genel Müdürlük binasındaki imza törenine Albaraka Bankacılık Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Adnan Ahmet Yusuf, Libyan Foreign Bank Genel Müdürü Muhammed bin Yusuf ve Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Melikşah Utku ile çok sayıda üst düzey yönetici katıldı.

Albaraka Bankacılık Grubu CEO'su Yusuf, imza töreninde yaptığı konuşmada, son 40 yıldır Libyan Foreign Bank ile çok iyi ilişkiler kurduklarını belirterek, özellikle bankacılık düzeyinde sendikasyon kredisi finansmanı, bankalar arası toptan mevduatlar, akreditiflerin çıkartılması ve onaylanması, belgeli krediler ve teminatlı işler alanlarında iş birliklerinin istikrarlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Türkiye'yi seçmelerinin iki sebebi bulunduğunu ifade eden Yusuf, şöyle devam etti:

"Birincisi, Bahreyn'de şu anda sıcaklık 45 derece. İkincisi ise (Albaraka Türk) şirketimiz çok başarılı. Her ne kadar Libyan Foreign Bank ile sözleşme imzalasak da LFB çok sayıda kurumu temsil ediyor. İmzaladığımız bu mutabakat anlaşması, hem grup hem de iştirakler düzeyinde yeni iş birlikleri yaratılmasına yönelik kapsamlı bir yol haritasının ilk adımını temsil ediyor. Ayrıca, mevcut ticari iş birliklerinin artırılmasının yanı sıra bir grubun bulunup diğerinin bulunmadığı ülkelerde de coğrafi ticaret finansman alanının genişletilmesi amacıyla yeni adımlar atılacaktır."

"HEDEFİMİZ 300-400 MİLYON DOLAR"

Albaraka Bankacılık Grubu CEO'su Yusuf, "Libya ile ilgili hatırladığımız son haberler; Kaddafi'nin devrilmesi, iç savaş ve kaos... Libya'nın şu anki bankacılık durumu nedir? Bu anlaşma ile ne kadarlık bir hacmin oluşturması öngörülüyor?" sorusu üzerine, bu anlaşmanın para piyasaları plasmanlarını içerdiğini, hedeflerinin 300-400 milyon dolarlık bir hacme ulaşmak olduğunu bildirdi.

Yusuf, "Şu an 100 milyon dolara yakınız. Bu hacmi 300 milyon dolar daha artırmak istiyoruz. Libyalı bankalar iyi ilerleme kaydediyor ve uluslararası standartları uyguluyorlar. Libyan Foreign Bank, her ne kadar Libya'da olsa da yabancı statüde bir bankadır. Libya'nın dışındaki bankalarla iş yapıyorlar ve Libya pazarında çok iyi bir büyümeleri var. ABG olarak Libya'da bir temsilcilik istiyoruz. Umuyorum ki 2018 yılında bunu gerçekleştireceğiz. Bu yılın eylül ayında Fas'ta bir şirketimiz açılacak. Türkiye'de bankacılık sektöründe büyüme çok iyi." şeklinde konuştu.

Libyan Foreign Bank'ın Türkiye'de ilk işlemini 1972 yılında Merkez Bankası ile Arap Türk Bankası'nı kurmak üzere temasa geçerek yaptığını hatırlatan Yusuf, Türkiye ile Libya arasındaki bankacılık ilişkilerinin 1970'li yıllara dayandığını söyledi.

"BİZLER SİYASETÇİLERİN YÜRÜTTÜĞÜ POLİTİKALARA DAHİL DEĞİLİZ"

Adnan Ahmet Yusuf, son dönemde Körfez ülkeleri arasında yaşanan siyasi gelişmelerin ticaret ve bankacılık alanına yansımasına ilişkin soru üzerine de, şunları kaydetti:

"Biz bankacıyız. Bizler siyasetçilerin yürüttüğü politikalara dahil değiliz. Ama umut ediyoruz ki en kısa sürede bu mesele düzeltilir ve çözüme kavuşturulur. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söz konusu ülkelere yaptığı ziyaretler sonrasında inşallah bu konu çözüme kavuşur. Bankacılar olarak, bütün Körfez ülkeleri ve Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin daha güçlenmesini umut ediyoruz. 40 yıldır bankacılık sektöründeyim. Bu coğrafyada büyük potansiyeller var. İş dünyası ve bankacılar olarak iş fırsatlarına odaklanmalıyız, siyasetten uzak durmalıyız. Çünkü siyasi meseleler hiçbir zaman çözüme kavuşmaz. Bir Bahreynli, Arap ve Orta Doğulu olarak umut ediyorum ki, bu konu çözüme ulaşır ve işler normal yolunda ilerler."

Anlaşma ile hangi alanlarda yatırım yapılacağına ilişkin soru üzerine de Yusuf, "İslami banka olarak biz hisse senedi ya da borsada müdahil değiliz. Sukuk alanında yatırım yapıyoruz. Bizler reel ekonomiye katılmak istiyoruz. Reel ekonomiye katılırken, bunu yatırımlar, finansman projeleri ya da şirketler aracılığıyla yapmak istiyoruz. Albaraka Türk olarak gayrimenkul sektöründe birçok müzakere yaptık. Bugüne kadar 14 bin bağımsız bölüm inşa edildi. Toplam yatırım miktarı 9 milyar doları buldu." ifadelerini kullandı.

"YENİ İHRACAT PAZARLARI AÇILACAK

Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Melikşah Utku da bankacılık sektörü açısından önemli bir iş birliğinin imza törenine ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Albaraka Türk'ün, Albaraka Bankacılık Grubu'nun bilanço ve karlılığa katkısı açısından en büyük iştiraki konumunda yer aldığına işaret eden Utku, Türkiye'nin sahip olduğu coğrafi konumu itibarıyla çok geniş bir coğrafyaya hitap ettiğini söyledi.

Utku, Türkiye ekonomisinde önemli bir ağırlığa sahip olan KOBİ'ler başta olmak üzere Türk iş dünyası temsilcilerinin iki kurum arasında imzalanan bu mutabakat kapsamında yeni ihracat pazarlarına açılma konusunda önemli fırsatlar elde edeceklerini vurguladı.

Afrika başta olmak üzere 28 ülkede ve 45'ten fazla finansal kurumla ortaklığı bulunan Libyan Foreign Bank ve iştiraklerinin geniş ticaret ağı dikkate alındığında Türk iş dünyası için yeni pazarların açılacağına dikkati çeken Utku, şunları kaydetti:

"Türk şirketlerinin önde gelen ticari finans ortağı olan Albaraka Türk'ün referanslarını daha da güçlendirecek ve sağlamlaştıracaktır. Bütün bu fırsatlara ek olarak devam eden ve hayata geçirilecek yeni altyapı yatırımları için Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıllarda yaklaşık 250 milyar dolarlık bir altyapı finansmanına ihtiyaç duyması bekleniyor. Ülkemizin enerji güvenliğini sağlama, depolama ve enerji nakli konusunda merkez olma hedefi dikkate alındığında bu alandaki mevcut projelerin uzun vadeli olarak fonlanması amacıyla bu anlaşma yeni imkanlar yaratacaktır. Bundan sonra Libya'da yeni birimler açılacak."

AA

Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
III. Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi! Turkuvaz Medya ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor
İDEFİX REKLAM
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • En çok Grammy ödülü kazanan şarkıcı kimdir?
  • Soğuk Savaş döneminde Doğu veya Batı Bloku içerisinde yer almamış Üçüncü Dünya Ülkesi hangisidir?
  • Hangisi bir deyim değildir?
  • "Merserize" kelimesinin kökeni hangisinden gelmektedir?
  • Dünyada 2023'te doğan bebeklerin sayısı Türkiye nüfusunun yaklaşık ne kadarıdır?
  • İstanbul'da adında "köy" geçen kaç ilçe vardır?
  • Hangi edebiyatçı Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilen ilk kişidir?
  • "Onculayın" ne demektir?
  • Simge Sağın’dan yıllar sonra gelen evlilik itirafı! Kimse bilmiyordu
  • Çağrı filmi ne zaman, nerede çekildi? Çağrı filminin konusu ve oyuncuları
  • 26 Aralık Cuma Hutbesi konusu ve tam metni | “Kimliğimiz Geleceğimizdir”
  • Adli kontrol nedir? Adli kontrol şartı ile serbest kalmak ne anlama geliyor?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS