Rusya: Bağdadi öldürülmüş olabilir
Rusya Savunma Bakanlığı, terör örgütü DAEŞ lideri Bağdadi'nin öldürülmüş olabileceğini açıkladı. Bu açıklama ardından Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus uçaklarının 28 Mayıs'ta Rakka yakınlarında DEAŞ'ın üst düzey isimlerinin toplantı yaptığı bir binayı vurduğu ve 30'u saha komutanı olmak üzere yaklaşık 330 militanın öldürüldüğü belirtildi.
Açıklamada, Ebubekir Bağdadi'nin vurulan binada olduğu ve öldüğü bilgisinin farklı kaynaklardan teyit edilmeye çalışıldığı kaydedildi.
Öldürülen DEAŞ'lılar arasında, sözde Rakka Emiri Ebu el Hacı el Mısri, güvenlik servisinden sorumlu Süleyman el Şavvah ve Rakka ile Suhne arasında kalan bölgeyi kontrol eden İbrahim en Neyef el Hac'ın yer aldığı bilgisi paylaşıldı.
LAVROV'DAN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA
Moskova'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, Rusya Savunma Bakanlığının DEAŞ lideri Bağdadi'nin 28 Mayıs'ta Rakka'ya düzenlenen hava saldırısında öldürülmüş olabileceği açıklamasına yönelik bir soruya cevap verdi. Lavrov, "Bu açıklamaları ben de duydum. Henüz bunu yüzde yüz teyit edecek bilgiye sahip değilim." dedi.
Terör örgütü liderlerinin öldürülmesi haberlerinin her zaman büyük ses getirdiğini belirten Lavrov, "Ancak bu tür örgütlerin daha sonra savaşma kapasitelerini yeniden sağlayabildiği tecrübe ile sabit bir durum. Bu DEAŞ ve Nusra için de geçerli." ifadelerini kullandı.
GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN