ABD'li yetkililerin "Gülen mektubu" paniği
Sosyal Medyada Amerika Birleşik Devletleri senatörlerinin teröristbaşı Gülen'e destek için yazdığı iddia edilen mektubun sahte çıktığı iddia edildi.. 6 senatörün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e hitaben yazdığı mektupta Fetullah Gülen'in Türkiye’nin yeni lideri olması için çalışılması gerektiğinden bahsedilmişti.
Sosyal Medyada Fetullahçı Terör Örgütü elebaşının 6 ABD'li senatör tarafından övüldüğüne ilişkin bir mektup yayınlanmıştı.
Mektup da Türkiye'de yönetimin değişmesi ve Fetullah Gülen'in Türkiye'nin yeni lideri olması gerektiğinden bahsedildiği belirtilmişti.
ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinden yetkililer ise bu mektubun sahte olduğunu açıkladı.
ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi üyelerinin ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'ye Türkiye ile ilgili bir mektup gönderdiği iddia edilmişti.
15 Şubat'ta yazıldığı iddia edilen mektupta senatörlerin FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'den övgüyle bahsettiği belirtilmişti.
Sahte mektupta Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminin İslami radikalleşmeye izin verdiği iddia edilmişti.
Kanlı darbe girişiminin sorumlusu teröristbaşı Fetullah Gülen'den ise "saygın bir İslami alim" ifadeleriyle bahsedilmişti.
John Kerry'den Fetullahçı Terör Örgütüne destek vermesi istenmişti.
ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi yetkililerinin mektubun sahte olduğunu açıkladı..
İsminin gizli kalması şartıyla yazılı açıklama yapan bir yetkili, mektubun tamamen sahtekarlık olduğunu belirtti.
Yalan haberin sosyal medyada yayınlanmasının ardından Türk yetkililere mektubun sahte olduğu bilgisini verdiklerini belirtti.

Darbe girişiminin arkasında CIA'nın olduğuna dair ciddi iddiaların ortaya atılmasından sonra ABD Genelkurmay Başkanı Dunford Türkiye'ye gelmişti. Ardından ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin ağustos ayı sonuna doğru Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.. Böyle bir ortamda senatörlerin darbecibaşı Gülen için yazdığı iddia edilen mektubun gerçek olmadığı mı, gerçek olduğu mu algı operasyonu kafaları karıştırıyor.