Namlunun ucunda cuma namazı
ABD'nin Phoenix kentinde yaklaşık 500 İslam karşıtı cuma namazı sırasında otomatik tüfekleriyle eylem yaptı. Hz. Muhammed karikatürlü dövizler, İslam'a hakaret eden sloganlar yazan tişörtler taşıyan eylemciler olaysız dağıldı.
ABD'de Arizona Eyaleti'nin Phoenix kentinde bir caminin önünde düzenlenen İslam karşıtı eyleme katılan çok sayıda kişi silah taşıdı. Kentte düzenlenen İslam karşıtı karikatür yarışmasının güvenliğini gönüllü olarak sağladıklarını belirten bir grubun üyeleri, ellerinde Hz. Muhammed karikatürleri, "İslam'ı durdurun", "İslam'a ABD'de yer yok" gibi pankartlarla Phoenix'te İslam Toplum Merkezi'nde bulunan cami önünde caddenin her iki tarafında toplandı.
KARŞI EYLEM
Eyleme katılan motosikletli bir grubun ellerinde otomatik tüfekler dikkat çekti. Bu kişilerin ayrıca, üzerlerinde İslam'a hakaret eden sloganlar yazılı olduğu tişörtler vardı; bazıları yüzünü fularla kapadı. Silah taşıyan eylemciler, 3 Mayıs'ta Dallas'ta Hz. Muhammed karikatürleri yarışmasına saldırı düzenlendiği için bu eyleme silahla geldiğini ileri sürdü. FBI ajanlarının sıkı güvenlik önlemleri aldığı eylem sırasında bölgedeki bir grup Müslüman toplum temsilcisi de karşı gösteri düzenledi.
'NİFAK TOHUMU EKEMEYECEKLER'
Beyaz Saray Sözcüsü John Earnest, İslam karşıtı eylemle ilgili yaptığı açıklamada, eylemcilerin ifadelerinin bile "saldırgan" ve "antipatik" olduğunu belirterek, eylemin "bölünme nifakı saçmaya yönelik" olduğunu ifade etti. Earnest, Phoenix'in çok çeşitli toplumunun şiddet eylemi gerçekleştirmek için gerekçe olamayacağını belirtti.
GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN