Güne başlanılan saatlerde vücudun ihtiyacı olan enerjiyi aldığı kahvaltı öğününün yararları saymakla bitmiyor. Acıbadem Fulya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, kahvaltının 5 yaşamsal nedenini şöyle sıraladı: 5 yaşamsal neden 1-Hızlı kilo vermeyi sağlıyor Kahvaltı öğününü atlayanların gün içerisinde enerji harcaması azalıyor. Ayrıca vücut sonraki öğünde tüketilen yiyecekleri yağa dönüştürerek depoluyor. 2- Kalp krizi riskini düşürüyor Açlık süresini uzatmak kalp krizine neden olan tansiyon, insülin direnci, serbest yağ asitleri ve LDL denilen kötü kolesterolün artışına sebep olarak kalp krizine zemin hazırlıyor. 3- Hafızayı güçlendiriyor Kahvaltı etmek beyin için gerekli enerjiyi sağlayarak, öğrenmeyi geliştiriyor. Kan şekeri düzeyinin normal aralıklarda olması beyin işlevlerini düzenliyor. Kahvaltı edilmediğinde kan şekeri en alt düzeye iniyor ve beyne yeterli glikoz sağlanamıyor. Bu da konsantrasyonun azalmasına yol açıyor. 4- Diyabetten koruyor Kahvaltıyı atlayan kişilerin yemek sonrası glikoz ve insülin duyarlılığının bozulması diyabet hastalığına davetiye çıkarıyor. 5- Gün boyu enerji veriyor Kahvaltıyla aldığımız enerji daha iyi hissetmemizi sağlıyor. Kahvaltı etmeyen kişilerin yağ ve şeker içerikli besinlere yönelirken, kahvaltı edenler iştahını daha iyi kontrol edebiliyor.