A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
17 Aralık 2025, Çarşamba
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri İlçe ilçe duyuruldu! İstanbul’da 10 saatlik elektrik kesintisi: BEDAŞ-AYEDAŞ listesi Kocaeli’de film gibi olay! Kendini bıçakla yaraladı: Tutuklandı Şendul Şaban nerede, ne zaman çekildi? Filmin konusu ve oyuncuları Karabük’te pes dedirten manzara! Bir evden 10 kamyon çöp çıktı SGK 1000 personel alımı! Başvurular başladı mı, ne zaman? Başvuru şartları neler? Sahte Kabadayı filmi ne zaman, nerede çekildi? Sahte Kabadayı konusu ve oyuncuları EuroLeague takvimi | Zalgiris-Anadolu Efes basketbol maçı ne zaman, hangi kanalda? Zeka testi: Kış manzarasında saklı tüm ren geyiklerini 9 saniyede bulabilir misin?
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Gündem Haberleri Nifak sokmak isteyenler elleri boş döndü

Nifak sokmak isteyenler elleri boş döndü

Giriş: 22.08.2014 00:00 Güncelleme: 22.08.2014 16:29

AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım, parti içine nifak sokmak isteyenlerin elleri boş döndüğünü belirterek, Genel Başkan adayı gösterilmemesiyle ilgili kırgınlığı olmadığını söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan adaylığı için yapılan temayül yoklamalarında kendi isminin de muhakkak çıktığını ifade ederek, "Bu aşamada bana fazla çıktı, ona az çıktı; ona fazla çıktı, bana az çıktı diye spekülasyona girmek istemem" dedi. Yıldırım, Genel Başkan adayı gösterilmemesiyle ilgili kırgınlığı olmadığını söyledi.

Yıldırım, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kurucularından olduğu AK Parti'nin neferi olarak, partisiyle her zaman gurur duyduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından AK Parti olağanüstü kongresinde kimin Genel Başkan olacağına dair parti içindeki temayül yoklamalarını, istişareleri ve parti mekanizmalarının çalışma sürecini hep birlikte izlediklerini dile getiren Yıldırım, "Bu sürede birçok arkadaşımızın ismi gündeme geldi. Bana da 'muhtemel genel başkan adayları arasında isminiz geçiyor' denildi. 'AK Parti grubu olarak 313 milletvekilimiz var, bütün arkadaşlarımız genel başkan olabilecek kalite ve kapasiteye sahiptir. Bizde liderlik kavgası, benlik kavgası olmaz. Yapılacak istişareler, parti içi temayüller neticesinde en uygun sonucu elde ederiz' cevabını verdim" diye konuştu.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkan adaylığı için Ahmet Davutoğlu'nu açıkladığını anımsattı. Davutoğlu'nun birikimli, akademik kariyeri oldukça geniş ve çalışkan olduğunu ifade eden Yıldırım, "Kendisinin bu göreve layık görülmesinden dolayı memnuniyet duydum, başarılar diliyorum" dedi.

Binali Yıldırım, AK Parti'nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülke ve millet için, 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için istikrar ve güvenin devamı için çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Basın toplantısıyla ilgili spekülasyonlar

Basın toplantısı kararını duyurduğu andan itibaren özellikle sosyal medyada çeşitli haber trafiği başladığını belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"Özellikle, 'acaba ne diyecek', 'acaba aykırı çıkış mı yapacak' gibi spekülasyonları maalesef izledim. Bazılarının ümit ettiği, ellerini ovuşturduğu gibi herkesi şaşırtacak açıklama yapamıyorum. Bu beklentide olanlar kusura bakmasın. Farklı amaç ve niyet aramak isteyenler, AK Parti içine nifak sokmak isteyenler bu kez de elleri boş döndü. AK Parti bugün olduğu gibi yarın da ülkenin daha ileriye gitmesi, halkın refahının artırılması için, güven ve istikrarın devamının kalıcı hale getirilmesi için var gücüyle çalışacaktır."

Yıldırım, 62. hükümetin 28 Ağustos'tan sonra göreve başlayacağına işaret ederek, artık seçim döneminin bir kenara bırakılması gerektiğini belirtti ve milletin seçim konuşulmasından ziyade geleceğe, ekonomiye, kalkınmaya, reformlara yönelik çalışmaların bir an önce başlamasını beklediğini vurguladı.

AK Parti içinde bugüne kadar görevlere talip olmadığını, verilen görevleri layıkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olduğunun altını çizen Yıldırım, "Başbakanlık çok onurlu görevdir, partinin neferi olmak da aynı derecede onurlu görevdir" dedi. Yıldırım, bu süreçte kendisini genel başkan adaylığına layık gören milletvekillerine, AK Parti MKYK ve MYK üyelerine, il başkanlarına, belediye başkanlarına, kadın örgütlerine, gençlik örgütlerine teşekkür etti.

Genel Başkan adayı Davutoğlu'nu kutlayan Yıldırım, "Partinin milletvekili, mensubu olarak bugüne kadar olduğu gibi hiçbir görev beklentisi içinde olmadan tüm desteğimi 62. hükümetin başarısı için hasredeceğim" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldırım, yeni kabinede kendisine görev verilmesi halinde tavrının ne olacağının sorulması üzerine, hiçbir zaman görev beklentisi içinde olmadığını tekrarlayarak, "Bu tip konular benim için önemli değil" diye konuştu.

Yıldırım, "Basın toplantısını duyurmasaydınız bahsettiğiniz spekülasyonlar olmayacaktı. Temayülden bahsettiniz. Temayüllerde sizin isminiz mi öne çıktı?" sorusuna, "Temayüllerde bizim ismimizin de çıktığı muhakkaktır. Temayüller konusunda elimizde açık bilgi yok. Bu sadece Genel Başkanın bilgisi dahilindedir. Bu aşamada 'bana fazla çıktı, ona az çıktı; ona fazla çıktı, bana az çıktı' diye spekülasyona girmek istemem. O şekilde yorumlanacak bir şey de söylemedim" cevabını verdi.

"Göz önünde olmayı seven birisi değilim"

"Sizin salonda olmayışınız da bu yorumlarda etkili oldu. Kırgın mısınız? Davutoğlu'nu tebrik ettiniz mi?" sorusu üzerine Yıldırım, "Böyle bir kırgınlık yok. Göz önünde olmayı seven birisi değilim. Hep sahada oldum. Sayın Davutoğlu'nu belki en önce tebrik edenlerden biriyim" dedi.

Yıldırım, AK Parti içinde "eskiler-yeniler" tartışmasının dikkat çektiğinin ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Sayın Cumhurbaşkanı ve eşinin değerlendirmelerine yorum getirmek yakışık almaz, bana düşmez" dedi.

"İnternetin gelişmesinin suçlusu da benim" şeklinde espri yapan Yıldırım, internetin daha faydalı ve güzel işlerde kullanılması düşüncesiyle geliştirildiğini söyledi. Yıldırım, "İnternetin dedikodu için kullanılması aklımızda olan bir şey değildi. İnsanlar bir şey diyecekse yüzlerine söylemesi en doğrusu. Sosyal medyanın çok büyük faydaları olmasına rağmen yan etkileri olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

AK Parti içinde "yeni nesil-eski nesil" diye bir sorunun olmayacağını vurgulayan Yıldırım, "Tabii ki partinin kurucuları biziz. Bizim de bir dönemimiz var, bizden sonra bayrağı devralacak genç kardeşlerimiz var. Onları kendimize rakip görmedik, tecrübe kazanmaları için her türlü desteği verdik, vermeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Binali Yıldırım, İzmir'de emniyet mensuplarına yönelik operasyonla adının ilişkilendirildiğinin belirtilmesi üzerine, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın, operasyonun ne liman operasyonu ne de askeri casusluk operasyonuyla ilgisi olmadığını, yasa dışı dinlendiğini iddia eden 60 kişinin başvurusuyla başladığını açıkladığını kaydetti. Yıldırım, "Bu tür komplo teorilerine itibar etmem. Bu süreç kullanılarak, bizim yıpratılacağımızı iddia ederek, aramıza nifak sokmaya çalışanlara itibar edecek değilim" dedi.

Yıldırım, Erdoğan'ın görevine başlamasından sonra Cumhurbaşkanlığı'nda görevlendirilip görevlendirilmeyeceği sorusunu, "Hepiniz bana iş bulmak için büyük gayret gösteriyorsunuz. Her şey zamanı gelince ortaya çıkar" diye yanıtladı.

Yıldırım, "Siz kendinize kariyer planı öngördünüz mü?" sorusu üzerine, 60 yaşına geldiğini belirterek, "Bugüne kadar bir şey yapmadıysak bundan sonra faydası yok" diye konuştu.

Başka bir soru üzerine temayül yoklamasında Erdoğan'ın partililere "Üçüncü dönemi olanları yazmayın" beyanı olmadığını anlatan Yıldırım, "Kırgınlığım yok. Olsa burada olmazdım" dedi.
Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
İstanbul’da bir otomobil yaya geçidine daldı: 2 ölü 6 yaralı  | ahaber.com.tr görüntüledi
2026 asgari ücrette geri sayım? Yeni zam ne kadar olacak? 3. toplantı detayı
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • İlçe ilçe duyuruldu! İstanbul’da 10 saatlik elektrik kesintisi: BEDAŞ-AYEDAŞ listesi
  • Şendul Şaban nerede, ne zaman çekildi? Filmin konusu ve oyuncuları
  • SGK 1000 personel alımı! Başvurular başladı mı, ne zaman? Başvuru şartları neler?
  • Sahte Kabadayı filmi ne zaman, nerede çekildi? Sahte Kabadayı konusu ve oyuncuları
  • EuroLeague takvimi | Zalgiris-Anadolu Efes basketbol maçı ne zaman, hangi kanalda?
  • Zeka testi: Kış manzarasında saklı tüm ren geyiklerini 9 saniyede bulabilir misin?
  • Gece sakın böyle uyumayın! Uzmanlar açıkladı: En kötü ve en iyi uyku pozisyonları
  • Kaygının nedeni zihnimiz değil, soframızda gizli! Yedikleriniz ruh halinizi bozuyor olabilir
  • Türkiye Uzay Ajansı ne zaman kuruldu? TUA görevleri ve hedefleri neler?
  • Bilim insanları uyardı: Ruhsal hastalıklar tek başına ortaya çıkmıyor
  • Kimyasal yok, makine yok: Sararan yastıklar 2 malzeme ile kar beyazı gibi parlayacak!
  • Jake Paul – Anthony Joshua boks maçı ne zaman, saat kaçta? Kazanan ne kadar alacak?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS