Savaş oyunu
Ukrayna’daki karışıklık, en çok Shakhtar Donetsk’i vurdu! Lucescu’nun başındaki kulüp, stadı ve tesislerinin bombalanmasının ardından yönetim binası da basılınca şok oldu!
İç savaşla yanan Ukrayna'da, silah sesleri bitmek bilmedi! Rusya ile ateşkes bir türlü hayata geçemezken dünyaca ünlü futbol kulübü Shakhtar Donetsk, bombaların ve silahların gölgesi altına kaldı! İki hafta önce stadına ve tesislerine top mermisi isabet eden kulübün, bu kez yönetim binası işgal edildi.
Shakhtar Donetsk'in internet sitesinden yapılan açıklamada, kulüp binasının kontrolünün silahlı kişiler tarafından ele geçirildiği belirtildi. 120 ayrılıkçı öldü.
Öte yandan Ukrayna ordusunun ülkenin doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılara yönelik operasyonlarında bir gecede 120 ayrılıkçının öldürüldüğü bildirildi. Askeri yetkililerden Anton Şapoval, Luhansk bölgesindeki Dmitrivka civarında bulunan 12. Kiev taburunun ana merkezine Smerch tipi füze saldırısı yapıldığını duyurdu. Saldırı sonucu ölü ve yaralı olduğunu bildiren Şapoval, net bilgi vermedi ancak çok sayıda askeri aracın tahrip olduğunu açıkladı.
Saldırılar arttı. Ayrıca akşam saatlerinde ülkenin güney kesimlerinde Azak denizi kıyısındaki Mariopol şehrinde silah sesleri duyuldu. Rusya yanlısı ayrılıkçıların dört günden beri kuşatma altına aldığı şehirde patlayan bomba ve ağır otomatik silah sesleri duyulmaya başlandığını, Rus İnterfaks ajansı duyurdu. Ukrayna yönetimi "Mariopol şehrini kuşatma atına alan kuvvetler ayrılıkçı güçler değil, doğrudan Rus ordu birlikleri" dedi.
Takvim
GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN