0 / 0ºC
Ziraat Türkiye Kupası

20 Mayıs 2013, Pazartesi

1 Mayıs'ı 6 Mayıs'ta kutladılar

Avustralya'nın Victoria Eyaletinde 1 Mayıs kutlamaları tüm dünyanın aksine 6 Mayıs'ta kutlandı.

DÜNYA 07 Mayıs 2012, Pazartesi
  • 1 Mayıs'ı 6 Mayıs'ta kutladılar
canlı yayını izlemek için tıklayın
Melbourne şehir merkezinde yapılan etkinliklerde işçiler, şehir merkezinde gerçekleştirdikleri yürüyüşle bayramlarını kutladılar. Dünyadaki kutlamalardan tam 5 gün gecikmeli olarak 6 Mayıs'ta kutlama gerçekleşti.

Yürüyüş boyunca çeşitli sloganlar atarak, isteklerini dile getiren işçiler, "eşit işe eşit ücret", "akıllı ölçme cihazlarına hayır" yazılı pankartlar taşıdılar.

Victoria'daki işçi sendikaları tarafından organize edilen yürüyüşe Anadolu Kültür Merkezi üyesi Türkler de katıldı. AA mikrofonlarına konuşan Türkler, katılımın az olmasından şikayet ettiler. Victoria;da 1 Mayıs kutlamalarının "neden 6 Mayıs'ta yapıldığı"na da açıklık getiren Türkler, Victoria'daki işçi sınıfının zayıf olmasına bağladılar.

İşçi ve emekçilerin "dayanışma günü" olduğu için yürüyüşe her yıl katıldıklarını anlatan Anadolu Kültür Merkezi üyeleri, eskiden olduğu gibi 1 Mayıs'ın 1 Mayıs'ta kutlanmasını istediler. Bu durumda katılımın artacağını da savunan Türkler, katılımın bu sene 10 bin kişi civarında olduğunu, geçmiş yıllarda 1 Mayıs'ta yapılan kutlamalara 100 binlere varan çalışanın katıldığını söylediler.

AA

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan AHABER veya ahaber.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Sosyal Medyanın En Çok Paylaşılanları